Prens Charles Kur'an öğreniyor

ENSONHABER.com / DETAY HABER İngiliz Basını, Prens Charles'ın Katar turunda yaptığı açıklamaları konuşuyor. İngiltere Prensi Charles, Ortadoğu turunda Arapça dersleri aldığını, 6 ay içinde Kur'an okuyabileceğini söyledi. İngiliz Daily Mail gazetesi haberi manşetten verdi.

Prens Charles Kur'an öğreniyor

ARAPÇA DERSLERİ ALIYOR

İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi Prens Charles, Ortadoğu turu kapsamında Katar'a gitti. Prens, Katar'da Arapça dersleri aldığını söyledi.

''BU DİLE ÇOK HEVESLİ''

İslam ve Orta Doğu kültürüne daima hayranlık duyduğunu anlatan Galler Prensi Charles, danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada Arapça öğrenmeye çok hevesli olduğunu ve altı aydır özel ders aldığını belirtti. Danışman "Prens bölgeyle muazzam ilgileniyor" dedi.

''BİR KULAĞIMDAN GİRİP ÖTEKİNDEN ÇIKIYOR''

Prens Charles, Arapçasının "yok gibi" olduğunu belirterek "Bir kulağımdan giriyor öbüründen çıkıyor" dedi.Prens Charles Kur'an öğreniyor

''KUR'AN OKUYABİLİR''

İngiliz Daily Mail gazetesi manşetten duyurduğu haberde Prens'in dinler arasındaki diyaloğun güçlendirilmesine her zaman çok büyük önem verdiğini, Arapça öğrenen Charles'ın Kur'an okuyabileceğini yazdı.

CHARLES'IN İSLAM VURGUSU İLK DEĞİL

İngiltere veliaht Prensi, daha önce de çevrecilere seslendiği bir konuşmasında "Dünyayı kurtarmak için İslam'ın izinden gidin" demişti. Charles Kur'an'ın insan ve doğa arasında ayrım olmadığını anlattığını söylemişti.

2001 yılında ilk defa sarayda Müslümanları Ramazan Bayramı için kabul eden Prens Charles, davette özellikle bulunmalarını istediği Müslüman gençlere şöyle seslenmişti. "Müslüman gençlerin hassasiyeti ve hayal gücü çok önemli. Sizler olmasaydınız bizler çok sıradan ve tekdüze olurduk. Sizin varlığınızı bizim ülkemizin kültürüne ve çoğulculuğuna büyük bir farklılık getiren çok önemli bir unsur olarak görüyorum.'' demişti.

Daha önce de konuşmalarında İslam vurgusu yaptığı için İngiliz gazeteleri Prens'in İslamiyet'i seçtiği haberlerini gündeme getirmişti.