Putin'den Trump yorumu
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı, bugün yapılan toplantılar sonrası basının karşısına çıktı. G20 Zirvesi'nin ana konuları arasında kara para aklama, vergi kaçırma, terörle mücadelenin yer aldığını belirtti.

Putin'den Trump yorumu

"TRUMP ÇOK ÖZEL BİRİ"

Putin, ABD'nin yeni Başkanı hakkında sorulan sorulara da cevap verdi. Sorulan bir soru üzerine Putin, "Trump çok özel biri. Televizyonda göründüğü gibi değil. Birlikte özel bir ilişki kurduk. ABD Başkanı karşısındaki kişiyi makul bir şekilde algılıyor, hızlı analiz ediyor ve  sorularınıza cevap verebiliyor. Eğer ilişkilerimizi Hamburg'daki görüşmedeki gibi kurarsak Rusya ile ABD arasında işbirliği sağlamış oluruz." şeklinde cevap verdi.

"ABD SURİYE KONUSUNDA DAHA PRAGMATİK BİR YAKLAŞIM İÇİNDE"

Putin ayrıca ABD'nin Suriye ile ilgili daha pragmatik olduğunu açıkladı. Putin, "Suriye Devlet Başkanı'nın (Beşar Esad) geleceğini, ABD yönetiminin isteklerinden bağımsız olarak Suriye halkı belirlemeli. Rusya birçok Kürt oluşumu ile temas halinde bulunuyor, ancak bu oluşumlara silah teslimatları konusunda ABD çok önde."

Putin'den Trump yorumu

SİBER SALDIRI ALANINDA ORTAK BİR ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK

Dünya lideri iki ülke sepkülasyonların da önüne geçmek istiyor. Bu nedenle siber güvenlik alanında ortak çalışma grubu kuracak.

"RUSYA UKRAYNA KRİZİNİ ÇÖZMEK İSTİYOR"

Putin, Rusya'nın Ukrayna ile olan krizin çözülmesini istediğini ve iki halkın çıkarlarının örtüştüğünü belirtti.

Putin ve Trump'ın 'fake news' diyaloğu VİDEO