Reza Zarrab'ın avukatı: Hepsi açıklanabilir konular
ensonhaber.com

Reza Zarrab'ın avukatı: Hepsi açıklanabilir konular

ABD’de ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklanan, 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.

Şeyda Yıldırım, Kurtlar Vadisi dizisinde 'Avukat Elif'in de ilham kaynağı olarak biliniyor.

"BEN DE GİDECEĞİM"

Hürriyet'e konuşan Avukat Yıldırım, “ABD’ye cumartesi günü gitti. Eşi Ebru Gündeş ve kızıyla tatile gitmişlerdi. Kızlarını Disneyland’a götürmüşlerdi. Orada bir avukat grubumuz var. Reza beyin yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceğim. Ben, onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar” dedi.

Reza Zarrab'ın avukatı: Hepsi açıklanabilir konular

Reza Zarrab'ın avukatı: Hepsi açıklanabilir konular

HEPSİ İZAH EDİLEBİLİR KONULAR

Savcı Bharara’nın hazırladığı iddianame için de “Hepsi izah edilebilir konular” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “ABD’nin koyduğu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyorlar.”

Reza Zarrab'ın avukatı: Hepsi açıklanabilir konular

KURTLAR VADİSİ'NE İLHAM OLDU

Şeyda Yıldırım, Kurtlar Vadisi dizisinde 'Avukat Elif'in de ilham kaynağı olarak biliniyor. Yıldırım, cezaevinde evlenen Sedat Peker'in de nikah şahitleri arasında yer almıştı.

ALAATTİN ÇAKICI İLE AŞK İDDİASI

Yıldırım, yıllar önce verdiği bir röportajda da Alaattin Çakıcı ile haklarında çıkan aşk iddialarını yalanlamış, iddialar nedeniyle annesinin kendisiyle günlerce konuşmadığını söylemişti. İşte Yıldırım'ın verdiği o röportaj;

Şeyda Yıldırım, 1994’te başlamış Alaattin Çakıcı’nın davalarına girmeye. "Ömrüm yettikçe de devam ederim" diyor. Çakıcı ile aralarında aşk ilişkisi olduğu yolunda çıkan haberden sonra en çok annesinin tepki gösterdiğini söylüyor. Bürosunda sorularımızı yanıtlayan Yıldırım, "Bu davalar nedeniyle ailemden tepki alıyorum. Annem hâlâ bunu kabullenmiş değil. Endişe ediyor. Ama herkesin savunma hakkı vardır" diye konuşuyor.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Annesinden çok korktuğunu anlatan Yıldırım, "Ölüm tehditleri gelir ama bunları ciddiye almıyorum. Annem avukat olan babamdan alışkın ama ben kadınım" diyor. Yıldırım, Çakıcı’yla ilişkisi olduğuna dair iddiaları ise şöyle yanıtlıyor: "Türkiye’ye döndüğünde savunmaya hazırlanmak için sürekli görüşmeye gittik cezaevine. Sonra ilişkimiz olduğunu yazan haber çıktı. Annem benimle günlerce konuşmadı."