Rus istihbaratından silah kaçakçılarına baskın
Ajanslar

Rusya istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) kaçak silah satan bir çeteye baskın düzenledi. Operasyonlarda 3’ü organizatör olmak üzere çete üyesi 14 kişi gözaltına alındı.

Rus istihbaratından silah kaçakçılarına baskın

ÇETENİN FAALİYET GÖSTERDİĞİ BÖLGELER

FSB Halkla İlişkiler Merkezi’nden TASS haber ajansına yapılan açıklamada, çetenin Rusya’nın merkez ve kuzeybatı federal bölgelerinde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

FSB açıklamasında, “Kaluga’da yeni silah satışı sırasında 3 organizatör yakalandı. Aynı zamanda Moskova, St.Petersburg, Belgorod, Voronej ve Tula kentlerinde organize suç çetesinin 11 üyesi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda yabancı ve Rusya üretimli 70’ten fazla silah (makineli tüfek, otomatik tüfek, tabanca ve başka), ayrıca bazuka, 20 el bombası, 180’den fazla çeşitli silahların hazırlanması için teknik malzeme, 10 kilogramdan patlayıcı madde, 17 elektronik düzenek ve 3 bin 500 civarında çeşitli kalibreli mühimmat ele geçirildi.” bilgisini verdi.

4 ATÖLYE İMHA EDİLDİ

Kaçak silah ve mühimmat üretimi yapan 4 atölyenin imha edildiği ifade edildi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, silahların balistik olarak inceleneceği, Rusya’da ağır cinayet olaylarında kullanılıp kullanılmadığının araştırılacağı kaydedildi.