Rusya: Türkiye ile İdlib sınırları konusunda anlaştık
ensonhaber.com

Moskova'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rus ve Türk askeri yetkililer, önceki gün İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin kesin sınırı üzerinde mutabakat sağladı. Dolayısıyla, Soçi'de varılan anlaşmaları ifa süreci, son derece aktif şekilde ilerliyor" dedi.

Rusya: Türkiye ile İdlib sınırları konusunda anlaştık

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili olarak, "Soçi'deki mutabakatın uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyetiyle 19-21 Eylül'de Bakanlıkta toplantı düzenlendi. Toplantıda coğrafi yapı ve yerleşim alanlarının özellikleri dikkate alınarak İdlib'de silahlardan arındırılacak bölgenin sınırları belirlendi." açıklamasını yaptı.

Rusya: Türkiye ile İdlib sınırları konusunda anlaştık

ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ ADIMLAR ATILIYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 gün önce Soçi'deki zirvede İdlib'i görüşmüşlerdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Erdoğan, "İdlib'de silahsızlandırılmış bölge oluşturulacak. Muhalifler bulundukları bölgede kalmaya devam edecek. Rusya, İdlib çatışmasızlık bölgesine saldırılmayacağını temin için gereken tedbirleri alacaktır" açıklamasını yapmıştı.

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBEDECEKTİ

Bugün Lavrov'un açıklamaları da Rusya'nın, tıpkı Başkan Erdoğan'ın dediği gibi adımlar attığını gösteriyor. Böylece İdlib'den Türkiye'ye 3.5 milyon insanın göç etmesinin, daha da önemlisi binlerce sivilin hayatını kaybetmesinin önüne geçilmiş oldu.