Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bayram mesaisi
AA

Yasa dışı geçişleri engellemek ve can kayıplarını önlemek için yoğun mesai harcayan Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Kurban Bayramı'nda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bayram mesaisi

YABANCI UYRUKLULARIN GEÇMEYE ÇALIŞTIĞI YER

Sahil Güvenlik unsurları, iç savaş, siyasi ve ekonomik belirsizlik gibi nedenlerle ülkelerini terk ederek Avrupa'ya ulaşmaya çalışan yabancı uyrukluların yoğun olarak kullandığı Kuzey Ege'deki geçiş güzergahlarını, gece görüş özelliğine sahip dürbünler ve termal kameralar ile 24 saat tarayıp kontrol altında bulunduruyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden sadece 5 deniz mili uzaklıkta bulunan Yunanistan'ın Midilli Adası, daha iyi yaşam için Avrupa'ya adım atmak isteyen yabancı uyrukluların geçmeye çalıştığı en yoğun noktalar arasında yer alıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bayram mesaisi

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları, 7 gün 24 saat esasına göre özellikle Ayvacık'ta Yeşil Liman, Kadırga Burnu, Bademli, Koruoba altı, Sivrice, Eşmece Boğazı, Gülpınar ve Assos açıkları ile Babakale sahil noktalarında yoğunlaşıyor.

KONTROLLER SAĞLANIYOR

Dürbün ve termal kameralar ile tespit edilen verileri bot komutanına aktaran personel, yasa dışı geçiş ve bu kapsamda yaşanabilecek olası ölümleri önledikleri gibi balıkçı teknelerinden ticari gemilere kadar birçok deniz unsurunun da kontrollerini sağlıyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığına bağlı diğer kolluk güçleri olan jandarma ve emniyet birimleriyle koordineli görev icra ediliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bayram mesaisi

FACİALAR ÖNLENİYOR

Kuzey Ege'den Marmara'ya uzanıp seyirlerini sürdüren ticari yük gemilerine telsiz teması da sağlayan Sahil Güvenlik unsurları, gemilerin geliş ve gidiş limanları, taşıdıkları yük ve genel bilgileri kayıt altına alıyor.

Gelen ihbarları anında değerlendiren unsurlar, çok sayıda yasa dışı geçişi önledikleri gibi, kötü hava koşullarında ölümle sonuçlanabilecek faciaları da engellemiş oluyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)