Sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti

seyfi doğanay

Halk ve fantezi müziğin duayenlerinden usta ses sanatçısı Seyfi Doğanay, hayatını kaybetti.

MİDE KANAMASI GEÇİRDİ

Mide kanaması şikayetiyle bu sabah hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Doğanay’ın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sanatçının kalp ve damar tıkanıklığı dolayısıyla da tedavi gördüğü öğrenildi. Doğanay, daha önce geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle bir bacağını kaybetmişti.

Seyfi Doğanay - Dayı Klip 2013 İZLE

CEZAEVLERİNİN FRANK SINATRA'SI

Seyfi Doğanay için Maltepe Cemevi'nde tören düzenlendi. Doğanay'ın naaşı saat 15.00'te kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü.

Sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti

Karakteristik özellikleriyle kendisi için cezaevlerinin Frank Sinatra'sı dedirten 1964 doğumlu Seyfi Doğanay, bir süredir tedavi görüyordu.

Sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti
Sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti

Sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti

KENDİ AĞZINDAN HAYATI

"1964 yılının 4 Haziran günü, İçel'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldim. 5 kardeşin en büyüğü ve İkizler burcundan olup, 11 yıllık evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Altı yaşında okul hayatıma ve aynı zamanda da meslek hayatıma (berber çırağı) başladım.

GURBET DÖNEMİ

Çok zor ve yorucu geçen 11 yılın sonunda liseyi bitirdigimde halen berberliğim devam ediyordu ve ailem son iki yıl Almanya'daydı. 1981 yılında Almanya'ya ailemin yanına gittiğimde, henüz 17 yaşında kendisini nelerin beklediğini bilmeyen bir gençtim.

Ama şaşkınlığım uzun sürmedi, mücadeleye alışmış biri olarak kısa zamanda Almanca'yı öğrenip meslek eğitimime basladım ve aynı dönemlerde de çocukluğumdan beri içimde olan müzik hayatım başladı.

Mesleğimi elime aldığımda (soğuk demir ve kaynak işleri), müzikte de iyi bir yol kat etmiştim. Çok çabuk kadrolu iş bulmuştum.

KASET ÇIKARDI AMA MADDİ İMKANSIZLIKLARI VARDI

17 yıl boyunca hem fabrikada çalıştım hem de müzikten hiç geri kalmadım. 1987 yılında İstanbul'da 'Aylarla Selam' isimli bir kaset yaptım ama maddi imkansızlıktan dolayı kasetim hiçbir zaman lanse edilmedi.

Sayısız mekanda ve sayısız düğünde müzik yaptim ama en güzeli sayısını hatırlayamayacağım kadar sanatçı büyüklerimle turnelere katılıp sahneleri paylaşıp çoğu kez de onlara eşlik ettim.

Almanya'nın dört bir yanında, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve Kibris'ta müzik yaptım. Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Coskun Sabah, Nejat Alp, Nuray Hafiftaş, Pınar Dilşeker, Arif Sağ, Seyfi Doğanay, Yunus Bülbül, Soner Arıca ve daha birçok sanatçı büyüklerim, hepsini saygıyla anıyorum.

"NİHAYET TEKRAR VATANIMDAYIM"

Birçok müzik grubum ve müzisyen dostlarımla güzel anılarım oldu. Ama bütün bunlar çok güzel olsa da hep bir eksiklik vardı. Ümit yeniden Türkiye'de yıl 2004, nihayet tekrar vatanımdayım. Zaten hiçbir zaman ısınamadığım Almanya'dan döndüm"