Sare Davutoğlu'ndan Özgecan açıklaması
AA

sare

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konevi Kültür Merkezi'nde Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneğince düzenlenen Huzur Akademisi Toplantısı'nda yaptığı konuşma yaptı.

Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"CİNAYETLERE DUR DEMELİYİZ"

"İki gündür yaşadıklarımız ve okuduklarımız, içimize bir ateş gibi düştü ve yüreğimizi yakıyor. Özgecanımız, canımızdan kopan bir parça oldu. Elbette hiçbir haber sadece haber değil, hiçbir olay sadece bir rakam değil. Uzakta yaşanan bir acı sadece düştüğü yeri yakıp geçen bir acı değil. Her yaşanan olayda nice saklı acılar var. Ama Özgecan'ın yaşadıkları hepsinden acı oldu. Okuduklarımıza inanmak istemedik. Duyduklarımızın gerçek olmaması için dua ettik hepimiz. Tek tesellimiz, faillerinin emniyet mensubu arkadaşlarımız tarafından hemen bulunup adalete teslim edilmesi oldu. Şimdi hep birlikte çevremizde yakınlarımıza, uzaklarımıza her şeyden önce de kendimize bakma vakti. Bu acıların yaşanmaması, hepimizin yüzünü öne eğdiren insanlık dışı cinayetlere 'dur' diyebilmek için seferberlik başlatma vakti."

Sare Davutoğlu'ndan Özgecan açıklaması

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN EL ELE VERELİM

Sare Davutoğlu, bu yaşananlar bir daha olmasın diye gönül ve akıldakileri ortaya koyacak bir çıkış arayacaklarını ifade etti.

Özgecan Aslan ve cinayete kurban giden kadınlar için salondakilerle Fatiha okuyan Davutoğlu, "Kadına karşı şiddetle mücadele için hepimiz el ele vermeliyiz. İktidarıyla, muhalefetiyle, resmi görevlileriyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)