Serbest kalan Musul Başkonsolosu'ndan ilk açıklama İZLE

musul

Bugün serbest kalan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, ''Dün doğum günümdü. Türkiye’de kutlamak istiyordum. Esaret bitti, isteğim gerçekleşecek'' dedi. Yılmaz, hislerini şöyle anlattı:

''ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUM''

"Dün doğum günümdü. Türkiye’de kutlamak istiyordum. Esaret bitti, isteğim gerçekleşecek. Çifte bayram yaşıyorum. Yola çıktıktan sonra ‘geldik’ demek için Sayın Başbakan’ı aradım. Sayın Başbakan açar açmaz ‘Hoşgeldin Özgür’ dedi. Demek ki çok yakın takip ediyormuş.''

Serbest kalan Musul Başkonsolosu'ndan ilk açıklama İZLE

''HEPİMİZİN SAĞLIĞI ÇOK İYİ''

Başkonsolos ''Kötü muamele gördünüz mü?'' sorusuna ''Şunu söyleyebilirim hepimizin sağlığı iyi, çok sevinçliyiz'' yanıtını verdi.

''ÜLKEMLE GURUR DUYDUM''

Bugün serbest kalan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılmaz şu şekilde konuştu;

"MİT'teki bütün çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 102 gün geçti. Bugün esaretten kurtulmanın günüydü çok mutluyuz. Dün başbakana haber verdiğimizde Başbakanımız ''hoşgeldin'' dedi. Demekki bizden de iyi takip ediyorlarmış. Ülkemle gurur duydum.

''UMUDUN IŞIĞI HİÇ BİR ZAMAN SÖNMEZ''

Musul dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri. Böyle bir yerde bayrak dalgalandırmak kolay değil. İnsan ülkesi için bunlardan gücenmez.Umudun ışığı hiç bir zaman sönmez. Şuan ilk yapmak istediğim şey ailemin yanına gitmek.''