Sezen Aksu'nun siyasi söylemi turneyi bitirdi

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'nun Kuzey Amerika'da gerçekleştireceği konser turnesi, organizasyon şirketi Mia Event Company tarafından iptal edildi. İptalin, kendilerine gelen tehditlerden kaynaklandığını söyleyen şirket sahibi Ersin Özbek, "Hem sanatçımız, hem biz terörist ilan edildik ve yoğun bir linç kampanyasına ve tehditlere maruz kaldık" dedi.

Sezen Aksu'nun siyasi söylemi turneyi bitirdi

Sezen Aksu'nun Kuzey Amerika turnesini yapma işine girerken sadece Amerika değil Kuzey Amerika kıtasında tarih boyunca yapılan en iddialı Türk organizasyonunu yapmayı hayal ettiğini söyleyen Özbek, organizasyonun tanıtımı yapılmaya başlandığı ilk günden itibaren ABD’deki Türk vatandaşları tarafından şirketin, belirli bir kesime yakın olmakla suçlanmaya başlandığını ve Amerika’da kimse tarafından tanınmadıkları halde böyle iftiralara maruz kaldıkları için şaşırdıklarını ifade etti:

"TERÖRİST İLAN EDİLDİK"

“Önce hükümet yanlısı olduğumuzu söylediler daha sonra cemaatçi olduğumuzu en son olarak da projenin PKK ve Ermeniler tarafından finanse edildiği söylendi ve inanın bunu söyleyen insanlar sıradan vatandaşlarımız da değildi, Amerika’daki en büyük Türk derneklerinin, federasyon yöneticileriydi. Herhangi bir kesime yakın olmadığımızı ve bu proje için kimseden bir dolar dahi destek almadığımızı kendilerine anlatmaya çalıştıysak da inanmak istedikleri şeye inanmaktan vazgeçmediklerini görmek bizi çok üzdü. Daha sonrasında sanatçımızın bir konserinde giydiği kıyafetten dolayı, hem sanatçımız, hem biz terörist ilan edildik ve yoğun bir linç kampanyasına ve tehditlere maruz kaldık. İnanın bu yaşadıklarımıza hala inanamıyorum hem kendi adıma hem de Sezen hanım adına…"

Sezen Aksu'nun siyasi söylemi turneyi bitirdi

Konser yapılacak beş şehirdeki en prestijli salonu kiraladıklarını, herhangi bir salonu kiralayıp maliyetlerini neredeyse yarı yarıya düşürme imkanları varken en iyisini yapmalıyız diye düşünerek yollarına devam ettiklerini söyleyen Özbek, bu organizasyon için büyük bir ekip ile yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"PARAYI VAKIFLARA BAĞIŞLAYACAKTIK"

“Konserlerin yaklaştığı tarihte Türkiye’de yaşanan olaylar sonrası ya organizasyonu iptal edecektik ve tüm emeklerimizi hiçe sayacak, ülkemiz için yapmak istediğimiz bu prestijli etkinliği yapamayacaktık, ya da bu organizasyonu çok güzel bir sonuca bağlayacaktık. Biz ikinci seçeneği seçtik ve dedik ki bu organizasyondan kazanacağımız tüm parayı şehitlerimizin bize olan emanetleri için harcanmak üzere gerekli vakıflara bağışlayalım. Vakıf adı vermediğimiz için bile çok acımasızca eleştirenler oldu, oysa ki vakıf isimleri bu tarz organizasyonlarda kullanılamıyor yani vakıflar buna izin vermiyorlar."

"TÜRKİYE'YE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK"

Konserlerin bilet satışlarından dolayı iptal edilmediğinin altını çizen Özbek, çok kişinin bileti aylar önce aldığını ama konser tarihleri yaklaştıkça aldıkları tehditlerden yıldıklarını dile getirdi ve ekledi: “Şimdi şöyle bir sahne hayal etmenizi istiyorum, Los Angeles’ ta dünyanın onlarca ülkesinden gelen turistlerin bulunduğu, Oscar törenlerinin yapıldığı salonun önünde Türk vatandaşlarının kendi vatandaşlarını protesto etmesi nasıl bir görüntü olacaktı? Veya Manhattan’ın göbeğinde Carnegie Hall önünde? Benim şahsi düşüncem bu Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülük olacaktı. Bizim kültürümüzde kol kırılır yen içinde kalır diye bir söz vardır, bu sebeptendir ki böyle bir protestonun sadece düşmanlarımızı mutlu edeceğine inanıyorum.

"TÜRK VATANDAŞLARINA SORUYORUM"

Şimdi bizleri tehdit eden, bu organizasyonun iptal olması için her şeyi yapan Türk vatandaşlarına soruyorum: Bir Türk, Amerika’daki salonlara yüzbinlerce dolar para ödediği halde o salonları kullanamadı ve yüz binlerce dolar zarar etti ayrıca bundan daha önemli olan şey şehitlerimizin bize bıraktıkları emanetler için bağış sözü verilmişti. Huzurlu musunuz?"

Sezen Aksu'dan savaş çıkışı VİDEO