Sıfır otomobil fiyatına kangal
AA

Bursa'da bir çiftlikte yetiştirilen Kangal köpeklerinin fiyatları, 70 bin liraya kadar çıkabiliyor. Çiftliğin sahibi Şeref Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi üretime tabi olan tesisinde 2005 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Sıfır otomobil fiyatına kangal

KANGAL'IN ZORLU BİR ÜRETİM SÜRECİ VAR

Kangal yetiştiriciliğinin kolay olmadığını belirten Alkan, "Annenin doğumdan sonra sütü az olması halinde, iki saatte bir biberonla yavruları besliyoruz. Doğumdan sonra anne farkında olmadan yavruları ezip öldürebiliyor. Onların takibini yapıyoruz. Yavrulara parazit uygulamaları yapılıyor. 45 günlükken ilk aşıları yapılıyor. Herhangi bir hastalığa mahal vermemek için çiftliğin dezenfekte edilmesi gerekiyor. Kangal'ın böyle zorlu bir üretim serüveni var" dedi. Alkan, Kangal fiyatlarının, köpeğin özelliklerine göre farklılık gösterebildiğini anlattı.

Sıfır otomobil fiyatına kangal

CESUR'U 50 BİN LİRALIK ARAÇLA DEĞİŞMEDİ

Fiyatların, yavrularda 500 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkabildiğini aktaran Alkan, yetişkinlerin fiyatının ise bin lira ile 70 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi.

Çiftliğinde 3,5 yaşındaki bir köpeğin fiyatına değinen Alkan, "Türkiye'nin en güzel köpeklerinden biri. Bir müşterimiz, 'Cesur' adlı köpeğimizin fiyatını sordu. Biz de 70 bin lira fiyat biçtik. 2013 model aracını teklif etti. Aracın piyasa değeri de 50 bin lira civarındaydı ancak bu fiyata satmadık. Biz zaten bu ücreti Cesur'dan 3-5 doğumda karşılıyoruz. Üretici olmamıza rağmen her zaman böyle kaliteli köpek elde edemeyebiliyoruz" diye konuştu.

Sıfır otomobil fiyatına kangal

HEPSİ FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP

İnsanların genelde köpeklere büyük paralar verme taraftarı olmadığını vurgulayan Alkan, meraklılarının ise ödeyeceği ücrette sınır tanımadığını ifade etti. Alkan, çiftliğindeki "Boran" adlı köpeğin ise 10 kadar kurt boğduğunu söyleyerek, hepsinin iş gücü ve potansiyeli farklı hayvanlar olduğunu belirtti.

Sıfır otomobil fiyatına kangal

KISITLAMALAR KALDIRILMALI

Kangallara yurtdışından yabancıların da ilgi gösterdiğini bildiren Alkan, "Bildiğim kadarıyla Kangal köpeklerinin yurtdışına götürülmesi kısıtlı. Ülkemizde yeteri kadar Kangal üretimi var. Yani bunların sahiplenilmesi ve ırk özelliklerinin korunması konusunda bir sıkıntı yok. Devletimizin, Kangalların yurtdışına çıkarılması konusundaki kısıtlamayı kaldırmasını istiyorum. Bunun ülkemize ciddi bir ekonomik girdi olarak döneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)