Siirt baraj faciasında kayıp olan çocuğun cesedi bulundu

baraj

Siirt'in Tillo ilçesi yakınlarında Botan Çayı kenarında piknik yaparken Alkumru Barajı'nın kapaklarının açılması sonucu aniden yükselen sulara kapılarak kaybolan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedine ulaşıldı.

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Baraj faciasında ölenlerin sayısı 6'a yükseldi. Botan Çayı kenarında piknik yaparken baraj kapaklarının açılması sonucu sulara kapılan ve üç gündür aranan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma ekipleri Semanur'un cesedini piknik yaptığı yerin 10 kilometre uzaklığında buldu.

BAKAN EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Siirt Alkumru Barajı'nda yaşanan faciayla ilgili açıklamalarda bulundu. Zafer Haftası'nın 92. yıl dönümü ve Büyük Taarruz kutlamaları kapsamında bulunduğu Afyonkarahisar'da gazetecilerin Alkumru Barajı faciasıyla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, konuyla ilgili gerek Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ve gerekse Cumhuriyet Savcılığının inceleme ve soruşturmalarının sürdüğünü hatırlattı.

"UYARI LEVHALARI OLUP OLMADIĞINA BAKILIYOR"

Eroğlu, "Bölgedeki 3 noktada hem sesli ve hem de ışıklı ikazlar yapılmış ancak bazı vatandaşlarımız bölgeden çıkarken, bazıları çıkmamış ve ne yazık ki 5 ölü ve 1 kaybımız var. Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan inceleme ve soruşturma sürüyor. O bölgede uyarı levhalarının olup olmadığını da bakılıyor" dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt Alkumru Barajı'nda yaşanan ve 6 kişinin ölümü ile 6 kişinin yaralanmasına neden olan faciada elektrik üretiminden sorumlu olduğu gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Alkumru Barajı'nda elektrikten sorumlu olan teknik heyetten oluşan 5 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye çıkarılan zanlılar, alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Baraj faciası ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.