Şile açıklarında kargo gemisi radardan kayboldu
ensonhaber.com

2

İstanbul Şile açıklarında bir Türk kargo gemisi ile saat 04.00'te bağlantı kesildi. Bilal Bal isimli yük gemisinin battığı tahmin ediliyordu.

CAN SALI VE FİLİKA GÖRÜLDÜ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 04.25'te "ARTUR" isimli gemiden Şile açıklarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti.

Bunun üzerine Kıyı Emniyeti'ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu olay yerine intikal etti. Arama çalışmalarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulundu.

Münferit arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine saat 07.15'te KIYEM 1, KIYEM 5, KIYEM 8 botlarıyla Sahil Güvenlik botu tarafından deniz alanında geniş arama sahasında arama faaliyetleri sürdürülüyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kuru yük gemisinde bir kaptan, bir ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemisi, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı olmak üzere 10 kişilik mürettebat bulunduğu öğrenildi.

Kurtarma ekipleri sabah 05.00'ten itibaren gemiden en son sinyal alınan bölgede arama çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmaların Şile'nin Ağva Karacaköy'den 12 deniz mili uzaklıkta da sürdürüldüğü belirtildi.

GEMİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı kurtarma gemisi, Şile'de batan geminin yerini tespit etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı son teknoloji sistemler ile donatılmış ve dünyanın sayılı kurtarma gemilerinden biri olan TCG Alemdar Kurtarma Gemisi bahse konu olan ticari geminin yerini tespit etmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine hâlihazırda devam edilmektedir" denildi.

ENKAZA ULAŞILDI

Şile açıklarında batan geminin enkazına ulaşıldı.

Şile açıklarında kargo gemisi radardan kayboldu

Şile açıklarında kargo gemisi radardan kayboldu

4 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Gemi personeli 4 kişinin cesedine ulaşıldığı, çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütülmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 2 Sahil Güvenlik Botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır. Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama kurtarma faaliyetleri ilgili birimler arasında koordineli ve yoğun bir şekilde devam etmektedir."