Sinan Çetin: Türkiye'nin adı Osmanlı olarak devam etmeli

sinançetin

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programının bu haftaki konuğu ünlü yönetmen Sinan Çetin'di.

"Adımız Osmanlı olarak devam etmeli" vurgusunda bulunan Sinan Çetin, şu açıklamalar da bulundu;

TÜRKİYE'NİN ADI OSMANLI OLMALI

"Türkiye'nin adının Osmanlı olarak devam etmesini isterdim. Sözlerim gericilik olarak düşünülmesin, tam tersine devrimci konuşuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, tüm zenginliklerimizi kapsamıyor"

SOSYALİZM KAPİTALİZMİN İÇİNE SOKTUĞU AJANDIR

Sosyal demokrasi, sosyal adalet ve sosyal devlet,  aslında  sosyalizmin kapitalizmin içine soktuğu ajandır. Şimdi sosyalizm Sovyetler Birliği'ni ve uygulandığı bütün ülkeleri çökertmiştir. Avrupa'yı çökerten aslında şuan da uygulanan sosyalizm uygulamasıdır. Kapitalizmin içine ajan olarak giren sosyalizm. Ve devleti devletsiz, adaleti adaletsiz, demokrasiyi de demokrasisiz bırakmıştır. Ve büyük bir süratla sosyal demokrasi demokrasiye, sosyal adalete adalete dönüşmek zorundalar.Sinan Çetin: Türkiye'nin adı Osmanlı olarak devam etmeli

AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRMEK İSTİYORUM

Valla ben şuan da AK Parti'yi eleştirmek istiyorum. Ve siyasal iktidarın artık bir mazareti kalmadan harekete geçmesini, yapması gereken reformları yapmasını istiyorum. Çünkü gerçekten rahat yüzü görmeyen bir iktidarla 12 senedir yaşıyoruz.

Sinan Çetin: Cemaat adını verdiğiniz tanıdığım insanları çok sevdim

CEMAAT DEDİĞİNİZ TANIDIĞIM İNSANLARI ÇOK SEVDİM

Ben, gerçekten Cemaat adını verdiğiniz tanıdığım insanları ben çok sevdim. Yani o insanlarla arkadaşlık etmekten çok mutluluk duydum. Ve isterdim ki bu yetişkin insanlar, Türkiye'nin kalkınma treninde yardımcı olsunlar, siyaset iktidarı ele geçirmek yerine hükümetle iş birliği yapsınlar isterdim.

MUHALEFET O KADAR KARANLIK Kİ...

Ben Ak Parti hayranı değilim. Ama ben Ak Parti'ye yapılan muhalefetten ötürü tiksiniyorum. Sadece karşı tarafa baktığımda o kadar karanlık ki bu tarafta ki aydınlığı tercih ediyorum. "