Soma Holding'te 25 kişi gözaltına alındı İZLE

Soma Holding'te 25 kişi gözaltına alındı İZLE

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Soma'daki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında şirketin yönetim kurulu başkanı dahil 25 kişinin gözaltına alındı. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, madenin Emniyet Vardiya Amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Teknisyen Ali Günay Çelik tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mühendis Selçuk Demirci ile muhasebe müdür yardımcısı Ali Ulu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıdı. Daha sonra adliyeye sevk edilen 4 kişi daha serbest bırakıldı.

Soma Holding'te 25 kişi gözaltına alındı İZLE

GÖZALTINA ALINANLARDAN BAZILARININ İSİMLERİ

Soma Maden İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik. Muhasebe Müdür Yardımcısı Ali Ulu. Mühendisler Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, Erdem Canbaz, Harun Güneş, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Saltuk Alp Demirci ve Ergin Yılmaz. Teknikerler Mehmet Avcı, Halil Dalkıran, Mehmet Ali Gündüz, Mustafa Işık, Necati Demirci ve Halil Yavuz oldu. İşletme Müdürü Akın Çelik (sağda), facianın 4'üncü gününde Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan (ortada) ve Genel Müdür Ramazan Doğru (solda) ile basın toplantısı düzenlemişti.

ALP GÜRKAN GÖZALTINA ALINDI MI?

Soma Kömür İşletmeleri'nden yapılan açıklamada Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı bildirildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı'nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma'da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan'ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir. Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır. Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Soma soruşturması kapsamında Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, madenin Emniyet Vardiya Amirleri Yasin Kurnaz Hilmi Kazık tutuklandı.

Açıklamadan satır başları;

"İşlemlerin yapıldığı mahal olan Kırkağaç ilçesinde görevlendirilen üzere toplam 31 Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Soma ilçesinde görevli ikin cumhuriyet savcısı olay yeri keşif işlemini gerçekleştirmişlerdir."

"Bilirkişi heyetinin verdiği ilk rapora göre, olayın trafo patlaması sonucu meydana gelmediği, yeraltı kömür işletmesinde meydana gelen olayın olay günü yanan kömürün çökmesi ve yoğun karbonmonoksitin ocağı kaplaması sonucu meydana gelmiş olabileceği bilirkişiler tarafından ifade edilmiştir."

"Şüphelilerden 25 kişi gözaltına alınmış, 6'sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 5'i tutuklanmıştır. Şüphelilerin üzerlerine atılı olan suç, taksirle birden fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına yol açmak şeklindedir."