Suriye'de terörün destekçisi Amerika
AA

Haseke'deki AA muhabirinin paylaştığı bilgilere göre; önceki gün askeri yardım da taşıyan 70 TIR, Irak sınırındaki Simelka kapısından gündüz saaterinde geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Haseke'ye gelen konvoyda, TIR'ların açık kasalarına yüklü, brandalarla örtülmüş ancak kenarları ve arkalarından kısmen görülen askeri araçlar bulunduğu dikkati çekti.

TERÖRİSTLERE YARDIM

TIR'ların üzerindeki toplam 30 askeri aracın 21'i AA muhabiri tarafından görüntülendi.

Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer TIR'ların tümüyle brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

Suriye'de terörün destekçisi Amerika

Suriye'de terörün destekçisi Amerika VİDEO

ARTIK GECE TAŞIYORLAR

AA'nın haziran ayı başlarında ABD'nin PKK/PYD'ye silah ve diğer askeri yardımlarını görüntüleyip haberleştirmeye başlamasından bir süre sonra yardımlar gece saatlerinde brandalı TIR'larla yapılmaya başlamıştı.

Diğer taraftan 13,17 ve 21 Ağustos ile 3 Eylül tarihlerinde gece saatlerinde brandalı toplam 330 TIR'la Irak'tan PKK/PYD kontrolündeki Haseke'ye gerçekleştirilen sevkiyatlar görüntülenmiş ancak ne tür yardımlar gönderildiği anlaşılamamıştı.

Suriye'de terörün destekçisi Amerika

Bundan önce ise 5 Haziran'da 60, 12 Haziran'da 20, 16 Haziran'da 50 ve 21 ile 26 Haziran'da toplam 120, 5 Temmuz'da 82, 9 Temmuz'da 102, 13 Temmuz'da 95, 17 Temmuz'da 100, 22 Temmuz'da 100, 27 Temmuz'da 80, 31 Temmuz'da 100 ve 7 Ağustosta 112 olmak üzere 1021 TIR, PKK/PYD bölgesine teslimat yapmıştı. TIR'ların bir bölümündeki askeri araç ve gereçler yine görüntülere yansımıştı.

Böylece haziran ayı başından bu yana ABD tarafından yapıldığı ve içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu bilinen toplam bin 421 TIR, DAEŞ'e karşı mücadele bahanesiyle PKK/PYD'ye yardım ulaştırılmış oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)