Tahsin Şahinkaya sırlarıyla gitti

j

12 Eylül döneminin hayatta olan tek ismi Tahsin Şahinkaya, İstanbul'da hayatını kaybetti. Hakkında rüşvet de dahil çeşitli iddialar olan darbe generali, sırlarıyla birlikte son yolculuğuna uğurlanacak.

"DÜNYANIN EN ZENGİN GENERALİ"

Şahinkaya, geçmiş yıllarda "Dünyanın en zengin 50 generali" başlığıyla Time dergisine kapak olmuştu. Cebinde 1 kuruşu olmayan Topal Mehmet'in oğlu olarak dünyaya gelen Şahinkaya'nın mal varlığı çok tartışıldı. Paşa, F-16'ların alımı sırasında verildiği iddia edilen 23 milyon dolarlık rüşvetle anılırken, Anayasaya eklenen geçici 15. madde ile dokunulmazlık hakkı elde ettiği için iddialar bir türlü araştırılamadı.

Tahsin Şahinkaya: Rüşvet aldı diyenler şerefsiz VİDEO

30 YIL SONRA YİĞİT BULUT'A KONUŞTU

Tahsin Şahinkaya ise söylentilere ancak 30 yıl sonra cevap verdi. O zamanlar Habertürk Genel Yayın Yönetmeni olan Yiğit Bulut'a konuşan Şahinkaya, "Rüşvet aldı diyen şerefsizdir" demişti; "Benim Hava Kuvvetleri Komutanlığım sırasında alınan hiçbir karar şahsi değildir. Öyle bir entrikalar dönüyor ki...  Şerefsizliktir, haysiyetsizliktir... Kaldı ki ben uçak sanayinin kurulmasına büyük emeği geçmiş bir insanım. İnsan evladına ihanet eder mi, nankörlük eder mi?"

NEDEN SUSTU

Şahinkaya, o güne kadar neden konuşmadığını şu sözlerle açıklamıştı; "Karar verdik sadece Kenan Paşa konuşacaktı. Fakat artık geçici 15. madde de kalktıktan sonra konuşmaya karar verdim. Konuşsaydık zamanın idarecileri gibi herkes kendi fikrine göre değerlendirecekti."