Taksim saldırganı Elif Kalsen çıktı

Taksim saldırganı Elif Kalsen çıktı

Dün Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına silahlı bir kadın tarafından ateş açılmış, ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan silahını bırakarak yaya olarak kaçmıştı.

HABERTÜRK'ün haberine göre, İstanbul Taksim'deki polis noktasına silahlı saldırı düzenledikten sonra kaçan teröristin, adı daha önce Sultanahmet'teki bombalı saldırıda gündeme gelen DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi.

POLİS HER YERDE ARIYOR

Geçen yıl canlı bomba olduğu öne sürülen Kalsen, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyip bir basın açıklaması yapmış ve hedef gösterildiğini söylemişti. İstihbarat birimleri, geçtiğimiz günlerde Ankara Emniyeti'ne bir yazı göndererek, Kalsen'in Ankara'ya gittiği ve ABD hedeflerine yönelik bir saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu. Taksim'e silahlı saldırı düzenleyen kişinin Kalsen olduğunu tespit eden polis, operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Taksim saldırganı Elif Kalsen çıktı

Taksim saldırganı Elif Kalsen çıktı

Elif Kalsen Taksim'de polis noktasına saldırdıktan sonra silahını bırakarak olay yerinden kaçmıştı.

SULTANAHMET OLAYI

Terör örgütü DHKP-C, 1 polis memurunun şehit olduğu Sultanahmet'deki Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıyı üstlenerek, ölen teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu açıklamış, daha sonra bombacı kadının Çeçen uyruklu Diana Ramazanova olduğu ortaya çıkmıştı.