Tarih kitaplarını değiştirecek kil bebek bulundu
ensonhaber.com

g

Nampo, Idaho'da yapılan kazılarda işçiler çalışma yaptıkları sırada enteresan bir cisim buldu ve hemen yetkililere haber verdi. Fakat buldukları cismin, insanlık tarihi hakkında bilinen tüm gerçekleri değiştirebilecek bir kanıt olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu.

HOMO SAPİEN DÖNEMİNİN DAHA ALTINDA

Habertürk'ün haberine göre, bulunan o cisim taştan oyulmuş bir bebek figürüydü. Ancak bulunduğu derinlik, yerin 320 feet altındaydı, yani Homo Sapienlerin yaşadığı varsayılan döneme ait kalıntıların çok ama çok daha altlarında bir yerde.

Tarih kitaplarını değiştirecek kil bebek bulundu

İNSANLIK TARİHİNİN 2 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT

Bu derinlik jeolojik takvime göre Plio-Pleistosen çağa ait, yani insanlık tarihinden 2 milyon yıl önceye! Yapılan çalışmalar ve araştırmalar insanlık tarihinin 200 bin yaşında olduğunu varsaysa da bu bebek tüm taşları yerinden oynatabilir.

Bulunan taş figürün biraz ateş gördüğü ve kil-kuvars karışımı olduğu biliniyor. Arkeologların üzerinde saptadıkları geometrik şekillerse figürün ilk biçimlendirildiği zamanlarda üzerine değerli taşlar koyulmuş olabileceği fikrini yaratıyor.

AMATÖR İŞİ DEĞİL

Uzmanlara göre bu bir çocuk ya da amatör işi kesinlikle değil, dönemin usta ellerinden biri tarafından yapılmış ve bir mağara adamı için oldukça sofistike bir çalışma.

Her konuda olduğu gibi bu figür hakkında da ortaya atılan pek çok tez var. Bunlardan biri de figürün herhangi büyük bir kayadan kopan ve zamanla aşınan bir parça olduğu. Bizler de gözlerimizin gelişmiş algılama yetileriyle bunu bir insan figürüne benzetiyor olabiliriz.

Tarih kitaplarını değiştirecek kil bebek bulundu

Bir diğer uzman grubu ise bulunan figür ile 19. ve 20. yy arası Pocatello Hintleri'nin yaptığı bebekler arasında büyük benzerlikler olduğunu düşünüyor. Her ne olursa olsun figürün bulunduğu yer ve zaman, onu insanlık tarihini sorgulatacak bir noktaya çoktan getirmiş durumda.