Tecavüzle suçlanan Fransız polisler DNA testinden geçecek
AA

esh

Fransa'nın başkenti Paris'te polis karakolunda bir Kanadalı turistin tecavüze uğramasıyla ilgili soruşturma kapsamında o gece polis merkezinde bulunan herkese DNA testi uygulanacak.

KANADALI TURİSTE 4 KİŞİ TECAVÜZ ETTİ

Adli kaynakların verdiği bilgiye göre, 2014 yılı nisan ayında Paris Adli Polis Merkezi'nde 4 kişi tarafından Kanadalı bir turiste tecavüz edilmesi davasıyla ilgili 4'üncü kişinin kimliğini belirlemek amacıyla o gece polis merkezindeki tüm erkek çalışanlara DNA testi yapılacak.

2 POLİS AÇIĞA ALINMIŞTI

Daha önce olayda yer aldığı tespit edilen ve turistin üzerinde DNA örneği bulunan 2 polis memuru açığa alınmış, haklarında adli soruşturma başlatılmıştı.

Yürütülen soruşturmada adı geçen ve DNA örneği eşleşen 3'üncü kişi ise tanık olarak nitelendiriliyor. Turistin kıyafetlerinde bulunan 4. DNA örneğinin kime ait olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.

POLİSLERDEN BİRİ RIZASININ OLDUĞU İDDA ETTİ

DNA örnekleri eşleşen ve açığa alınan 2 polis memurundan biri Kanadalı turiste tecavüz etmediklerini, turistle kendi rızasıyla beraber olduklarını iddia etmişti.

BARDAN KARAKOLA UZANAN İDDİA

Polisler, polis merkezinin yakınındaki bir barda içki içerken tanıştıkları turist kadını daha sonra polis merkezine getirip tecavüz etmekle suçlanıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)