Terör kurbanlık fiyatlarını arttırdı
Ajanslar

Doğu'da devam eden terör olaylarından dolayı kurbanlık hayvanların gelmemesi ve girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarında artış yaşandı.

Terör kurbanlık fiyatlarını arttırdı

FİYATLAR ARTTI

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, son üç yıldır canlı hayvanların kilosunun 13-14 liradan satılırken bu yıl 17-18 liraya yükseldiğini söyledi. Bu da hayvan başına yaklaşık 2 bin lira zam yapıldığı anlamına geliyor.

CANLI HAYVAN BORSASINDA HAREKETLİLİK

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaş ve hayvan üreticileri canlı hayvan borsalarını doldurmaya başladı. Manisa'da her yıl kurulan canlı hayvan borsasında da hareketlilik arttı.

Kurbanlık fiyatlarında da artış VİDEO

"HAYVAN SEVKİYATI DURDU"

Doğu'daki terör olaylarından dolayı yeterince hayvan gelmediğini ifade eden Kırlıoğlu, "Doğu'da terör olayları nedeniyle hayvan sevkiyatları durdu. bu nedenle pek kurbanlık hayvan gelmedi. Biraz daha zaman var. Fiyatlar çok aşırı değil. Kırmızı et kilosu büyükbaşta 17-18, küçükbaş da ise 15 lira civarında. Bakanlığımızda üreticiyi korudu. Kurban Bayramı göz önüne alınarak yurtdışından hayvan getirilmedi. Son üç dört yılda canlı hayvan kilosu 13-14 lira idi. Bu yıl kırmızı etteki bazı sıkıntılardan dolayı artmış oldu" diye konuştu.

Terör kurbanlık fiyatlarını arttırdı

MALİYETLER YÜKSEK

Fiyatların çok yüksek olmadığını savunan Kırlıoğlu, girdi fiyatlarına dikkat çekti. Kırlıoğlu, "Maliyetlerimiz çok yüksek. Meracılık çok kısıtlı olduğu için yem ağırlıklı ahır besiciliği yapıyoruz. Bir çuval yemi 48-50 liraya alıyoruz. Avrupa ülkelerindeki iklim şartları bizde yok. Bu da bizi zorluyor" dedi.

Bu yıl saman ithalatının olmamasına sevindiklerini açıklayan Kırlıoğlu, "Samanda bolluk yaşandı. İthalat yok. Hatta fazlalık var. Hiçbir şekilde dışarıdan saman girmedi" diye konuştu.