YPG'li teröristlerin saldırıları son bulmadı
İHA

Türkiye, Rusya ve Amerika ile Suriye'nin geleceğine ilişkin iki anlaşma yaptı.

Bu anlaşmalarda; terör örgütü YPG'nin, Türkiye sınırından uzaklaşmasına ve YPG'nin saldırılara son vermesine karar verildi.

Terör örgütü YPG ise bu anlaşmaya uyma niyetinde değil.

Öyle ki; Barış Pınarı Harekatı bölgesine YPG'li teröristlerin saldırıları son bulmuş değil.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) "Barış koridoru"nun tesisine yönelik mevcut mutabakatlara tam olarak uyulduğu belirtildi.

YPG'li teröristlerin saldırıları son bulmadı

24 SAATTE 16 SALDIRI

PKK/YPG'li teröristlerin Barış Pınarı Harekat bölgesine yönelik tacizlerinin sürdüğüne dikkati çekilen açıklamada, "Teröristler son 24 saatte havan ve roket atışlarıyla toplam 16 taciz/saldırı gerçekleştirdi." ifadelerine yer verildi.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 30 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk beldesinde bomba yüklü araç patladı. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, olayda en az 7 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Sivillerin kaldığı bir mahalledeki en işlek pazarda yaşanan patlamada büyük maddi hasarlar da meydana geldi.

Tel Abyad'da bombalı saldırı İZLE

YEREL KAYNAKLAR: SALDIRIYI YPG YAPTI

Patlamada çevredeki binaların yıkıldığı ve enkazı altında kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, patlamanın terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından yaralıların hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bazı yaralıların ise Akçakale ilçesine götürüldüğü belirtildi.

YPG'li teröristlerin saldırıları son bulmadı

SALİK ATİK'TE BOMBALI SALDIRI: 8 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, bölgede başka bir patlamanın daha yaşandığı duyurdu. MSB'den yapılan açıklama, "PKK/YPG’li teröristlerce yine masum siviller katledildi. Teröristlerin Tel Abyad güneyindeki Salık Atik köyünde bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 8 sivil hayatını kaybetti, 20’den fazlası yaralandı." denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)