The Eagles grubunun kurucusu öldü

Frey’in eklem iltihabı, kalın bağırsak iltihabı ve zatürre rahatsızlıklarından kaynaklı komplikasyonlar sonucu dün New York’ta hayatını kaybettiği bildirildi.

The Eagles grubunun kurucusu öldü

The Eagles, 1970’lerin en başarılı müzik gruplarından biriydi. Grubun en sevilen şarkılarından biri 1976’da çıkan ‘Hotel California’. Frey, The Eagles’ı 1971 yılında Don Henley, Bernie Leadon ve Randy Meisner ile birlikte kurdu.

The Eagles grubunun kurucusu Glenn Frey hayatını kaybetti VİDEO

EN BÜYÜK HİTLERİN BESTECİSİ

‘Hotel California’ şarkısının sözlerini de Frey ile Henley birlikte yazdı. Frey, grubun en büyük hitleri arasında yer alan ‘Heartache Tonight’ ve ‘Lyin’ Eyes’ı adlı şarkıların da bestecisi.

The Eagles grubunun kurucusu öldü

Ailesi ve gruptaki müzisyenler Frey’in ölümüyle ilgili açıklamalarında, “Kelimeler acımızı, sevgimizi ve bize verdikleri için ona duyduğumuz saygıyı tarif etmeye yetmez” ifadelerini kullandı.

Eagles - Hotel California 1977 - Glenn Frey İZLE

SOLO ALBÜME DEVAM ETMİŞTİ

Henley de, “Benim ağabeyim gibiydi, aileydik ve tüm aileler gibi bazı sorunlar oluyordu. Fakat 45 yıl önce kurduğumuz bağ, Eagles’ın dağıldığı 14 yıl boyunca dâhil hiç kopmadı” ifadelerini kullandı. Grubun 1980 yılında dağılmasından sonra Frey kariyerine solo albümle devam etti.

Frey’in en beğenilen şarkıları arasında 1984 yapımı Beverly Hills Cop (Sosyete Polisi) filminin müziği ‘The Heat is On’ da bulunuyor. Grup 1994 yılında tekrar bir araya gelmiş ve dünya turuna çıkmıştı.

The Eagles - You Belong To The City İZLE

Glenn Frey - You Belong To The City İZLE