Toplu tecavüzden tutuklanan 6 kişi serbest bırakıldı

Toplu tecazvüzden tutuklanan 6 kişi serbest bırakıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 2007 yılında gerçekleştiği iddia edilen toplu tecavüz olayı ile ilgili tutuklu yargılanan 6 kişi serbest bırakıldı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Gebeler Kaplıcası'nda yaşanan toplu tecavüz olayı ile ilgili mağdur B.S. tarafından teşhis edilen G.K, A.N.O, M.K, V.K, S.K, V.K'nin yargılanmasına devam edildi. 6 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.

Öte yandan, olay sonrasında, mağdur B.S. tarafından teşhis edildiği iddia edilen ve ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 18 yaşından küçük olan M.K.K. ve M.K'nın ise tekrar ifadeleri alındı.

Bu arada, duruşmayı izlemek için Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Aydın, Antalya ve Muğla'dan gelen Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi üyeleri ile kadın platformu temsilcileri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Grup üyeleri, duruşma sürdüğü sırada gazetecilere yaptıkları açıklamada, toplu tecavüze uğradığı iddia edilen B.S'nin hukuk mücadelesinin devam ettiğini anlatarak, ''Bu dava bizim davamız. Bu dava tüm kadınların davası. Kadına yönelik tüm şiddetlerin münferit vaka olmadığını tekrar ediyoruz. Bizler tecavüzcülerin ve kadın katillerinin medyadaki, üniversitedeki, yargıdaki ve siyasi partilerdeki suç ortaklarını destekleyicilerini ve azmettiricilerini biliyoruz'' dediler.