TSK düşen uçaklarla ilgili açıklama yaptı

EVVEL.JPG

Malatya'da keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi uçağın düşmesiyle ilgili yapılan açıklamada, uçakların bakımlarının yapılmadığı iddiaları yalanlanırken "Düşen uçaklar 2013'te modernize edilmişti. Uçaklar havada çarpışmadı, irtifaları düşüktü" ifadelerine yer verildi.

HAVADA ÇARPIŞMADILAR

"Kaza sonrasında adli, teknik ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda teknik sebepler, insan faktörü ve idari hususlar da dâhil olmak üzere kazaya etki edebilecek bütün konular detaylı olarak inceleme aşamasındadır. Bununla birlikte, yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir.

ÖMRÜ DOLAN UÇAKLAR KULLANILMIYOR

Uçakların kullanım ömürleri, periyodik olarak yapılan bir dizi teknik testi takiben belirlenmektedir. Modernizasyona tabi tutulmuş olmalarına rağmen, teknik testler ışığında kullanım ömrünü doldurduğu tespit edilen uçaklarımız, kullanım dışı bırakılmaktadır" denildi.