Turistler Yunanistan'da kredi kartı kullanamayacak

öcalan

Yunanistan, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Ülke, kağıt paranın bankalardan çıkışına karşı sermaye kontrolü başlatırken ATM’ler yarına kadar kapandı. Atina Borsası’nda 1 hafta işlem yapılamayacak. ATM’lerden günlük çekilebilecek para miktarı ise yarından itibaren günlük 60 euro olarak belirlendi.

60 EURODAN FAZLASI YOK

Peki ya şu dönemde Yunanistan’a gidecek olan turistlerin nakit bakımından dikkat etmesi gerekenler neler? Öncelikle günlük 60 euro nakit sınırlamasının yerli banka kullanıcıları için geçerli olduğunu belirtmek gerek. Eğer ATM’de banknot kaldıysa turistler kullandıkları bankaların belirlediği üst limite göre günde 60 eurodan fazlasını çekebiliyor.

Turistler Yunanistan'da kredi kartı kullanamayacak

Yunanistan'da bankalar 6 gün kapalı kalacak VİDEO

KREDİ KARTI KABUL ETMİYORLAR

Restoranlar ise ellerinde nakit para bulunması için kredi kartıyla ödeme kabul etmiyorlar. Öte yandan şu an otellerin büyük bir bölümü de kredi kartı ile ödeme almıyor.

VERGİLER ARTIYOR

Öte yandan Yunanistan’ın krizden çıkış için adalarda vergiyi artırma planı, tatilcilerin kafasını karıştırdı. Uygun fiyatı nedeniyle tercih edilen adalarda KDV’nin yüzde 6.5’ten yüzde 13’e, restoran vergisinin de yüzde 13’ten yüzde 23’e çıkarılması planlanıyor.

Turistler Yunanistan'da kredi kartı kullanamayacak

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Yunanistan'ın başkenti Atina'da toplu taşıma araçları 6 Temmuz'a kadar bedava olacak. Karar, 7 Temmuz'a kadar bankaların kapalı olması ve ATM'lere günlük 60 euro para çekme limiti koyulması gerekçesiyle alındı.