Türkmeneli Cephesi referandumu boykot edecek
ensonhaber.com

Mesud Barzani liderliğindeki KBY, Irak’a ve bölgesel güçlerin karşı çıkmasına rağmen bağımsızlığı oylayacak. Referanduma hatrı sayılır bir Türkmen nüfusun olduğu, tartışmalı kent Kerkük de dahil edilmişti. Ancak Kerkrük'ten referandum kararına sert tepki geldi.

REFERANDUMU BOYKOT KARARI

Kerkük’te Türkmen partilerinin liderleriyle basın toplantısı düzenleyen Irak Türkmen Cephesi (ITC) lideri Erşat Salihi, Türkmenlerin referandumu boykot edeceklerini söyledi.

Referandumu Irak’ın toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak, içsavaşı başlatmaya yönelik bir adım’ olarak gören Salihi, şunları kaydetti:

“Bugün bölgesel yönetiminde bir memur yıllardır maaş almıyor. İktisadi durum orada kötü. Peki biz neden Kerkük ve diğer Tuzhurmatu ve Diyala’daki Türkmen bölgelerinde memurlarımızı ve halkımızı böyle bir durumda yaşatmak isteyelim? Biz Türkmenler olarak bütün partilerimizle kararımız budur. Referanduma katılmayacağız. Yani gidip ‘Hayır’ yazayım gibi bir durum asla olmayacak. Kesinlikle korkmayın. Pusulalarda yazan yazıların bir sonuç oluşturması durumu yoktur. Onlar kendi bölgelerindeki geriliği, ekonomik krizleri, politik muhalefetleri ve çeşitli sorunları örtbas etmek için bu referandum meselesini çıkardılar. Türkmen partilerinin hepsinin ortak kararı boykottur. Kürtlerin de büyük kısmı referandumu reddediyorlar.”

Türkmenler referandumu boykot ediyor VİDEO

Türkmeneli Cephesi referandumu boykot edecek

Açıklamanın yapıldığı ITC genel merkezindeki salona “Referandumun sonuçlarını kabul etmiyoruz” yazılı pankart asıldı.