Uçağın pervanesinden çıkan çivi cama çarptı

e

Kanadalı Matt Langlois, Pencticton’dan Vancouver’e Kanada Jazz Havayolları ile uçuyordu. Fakat bir anda yanındaki camdan büyük bir gürültü duydu. Gürültünün kaynağı, camı delmesi halinde uçaktaki basıncın değişmesine ve uçağın düşmesine sebep olabilecek büyüklükteki bir çiviydi.

Olayın şokunu atlatan Langlois, sakince hostesin yanına gitti ve olanları anlattı. Pilotun kriz anını iyi yönettiğini belirten Langlois, pilotun kendisini kabinde basınç düşüklüğü olmadığı konusunda rahatlattığını ve iniş yapana kadar her şeyin güzel olacağını vurguladığını söyledi.

Uçağın pervanesinden çıkan çivi cama çarptı

"ÇOK KORKUNÇTU"

Langlois olayla ilgili olarak “Çok korkunçtu. Orada oturuyordum, yarı uykudaydım. Çok yüksek bir ses duydum, silah patlaması gibiydi. Kafamın yanındaki cama bir çivi saplanmıştı ve yarısı takırdıyordu” diye konuştu. Radikal'den Öykü Çetin'in haberine göre; çivinin ‘Bombardier Dash 8’ adlı Kanada yapımı, çift motorlu, orta menzilli yolcu uçağının pervanesinden gevşeyip çıktığı belirlendi. Kanada Jazz Havayolları ise, uçağın Vancouver’a düzgün bir şekilde iniş yaptığını ve tüm hasarların onarıldığını açıkladı.