Uçak faciasından sonra reklam afişleri değişti

vergi.jpg

Alman hava yolu şirketi Germanwings, düşen uçağın ardından İngiltere'nin başkenti Londra'daki metro istasyonlarında yer alan reklam afişlerindeki 'Şaşırmaya hazır olun' cümlesini çıkardı.

AFİŞLERDEKİ O BÖLÜM ÇIKARTILDI

Ucuz Alman hava yolu şirketi Germanwings'in salı günü Barselona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağının Fransa Alpleri'nde düşmesinin ardından Londra'daki çok sayıda metro istasyonunda görülen reklam afişlerindeki "Şaşırmaya hazır olun" cümlesinin çıkarılması dikkat çekti.

Uçak faciasından sonra reklam afişleri değişti

LONDRA-ALMANYA ARASI 120 TL

Düşük fiyatlı uçuşlarıyla tanınan hava yolu şirketi, 29 sterlin (yaklaşık 120 TL) gibi çok uygun fiyatlarla Londra'dan Almanya'ya uçuşlar gerçekleştiriyordu. Reklamlarda "Şaşırmaya hazır olun. Almanya'yı ziyaret edin. Almanya'nın farklı yerlerinin tadını çıkarın. Hamburg'a, Berlin'e uçun" ifadeleri yer alıyor. Hava yolu şirketinin yöneticileri talihsiz kazadan sonra böyle bir mesajın reklamlarda uygun olmadığı gerekçesiyle acilen kaldırılmasını talep ettiler.

TALEP REKLAM ŞİRKETİNDEN GELDİ

Londra Ulaşım Müdürlüğü TFL, kendilerine reklam şirketinden böyle bir talep gönderildiğini, şimdiye kadar 80 reklam posterinden bu bölümün çıkarıldığını ve kısa süre içerisinde de tüm reklamların yeni haliyle değiştirileceğini açıkladı.

Fransız savcı: Yardımcı pilot uçağı bilerek düşürdü İZLE