Ünlü oyuncu Yılmaz Eroğan vegan oldu

Ünlü oyuncu Yılmaz Eroğan vegan oldu

Oscarlı ünlü aktör Russell Crowe ile çektiği filmiyle gündemde olan Yılmaz Erdoğan'ın vegan olduğu ortaya çıktı. Bir süredir et, yumurta, peynir, bal, yoğurt ve süt gibi hayvansal ürünleri tüketmeyen Erdoğan'ın dünyadaki bir çok ünlü sanatçı gibi bu yaşam tarzını seçtiği öğrenildi..

"ARTIK HAYVANSAL GIDALARI AĞZIMA SÜRMEM"

Habertürk'ten Faik Erdemli'nin haberine göre, ünlü oyuncu, yediği sebze ve meyveleri de Muğla Köyceğiz’de aldığı çiftlikte kendisi üretiyor.

‘Son Umut’taki oyunuyla Avustralya’nın Oscar’ı olarak gösterilen AACTA Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilen Yılmaz Erdoğan’ın çevresine, “Bugüne kadar bir sürüyü yemişimdir! Artık hayvansal gıdaları ağzıma sürmem” dediği öğrenildi.

ÜNLÜLER ARASINDA VEGANLIK AKIMI

Veganlık son dönemde dünyaca ünlü isimler arasında moda. Morrissey,Pamela Anderson, Joaquin Phoenix, Daryl Hannah, Alanis Morissette, Bryan Adams, Carrie Anne Moss, Natalie Portman ve Tobey Maguire akımın önde gelen temsilcileri arasında yer alıyor.

VEGANLIK NEDİR?

Veganlık her türlü hayvansal ürünün dışlandığı bir beslenme ve hayat tarzı olarak kabul ediliyor. Veganizm, et ve süt ürünleri ile birlikte hayvan kaynaklı yumurta, balın yanı sıra deri, süet, yün ve ipek gibi ürünleri de reddediyor. Veganlığın temeli hayvan haklarına saygı olarak gösteriliyor.

MORRISSEY: LÜTFEN ET YEMEYİN

Dünyaca ünlü sanatçı vegan sanatçı Morrissey de İstanbul'da verdiği konserde etkinlik alanı içerisinde hayvan ürünleri sattırmamış ayrıca sahneden de "et yemeyin" ricasında bulunmuştu.

Morrissey İstanbul konserinde et ürünleri sattırmadı

Ünlü oyuncu Yılmaz Eroğan vegan oldu