Terör destekçisi 4 belediyeye kayyum
Ajanslar

ÖNCE SİİRT VE MARDİN'E KAYYUM ATANDI

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan görevlerinden uzaklaştırıldı. Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın da Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Terör destekçisi 4 belediyeye kayyum

VAN BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen terör soruşturması kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri binaya girdi.

Binada arama başlatan ekipler, çevrede de önlem aldı. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu İlçesi'ndeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Başkan Kaya gözaltına alındı.

Terör destekçisi 4 belediyeye kayyum

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, daha önce KCK/PKK davasında 15 yıl hapis cezası almıştı.

KAYYUM HABERİ GELDİ

Kaya'nın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapıldı. İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırıldı, Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

TUNCELİ'YE DE KAYYUM ATANDI

Bir kayyum haberi de Tunceli'den geldi. İçişleri Bakanlığınca Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul görevinden uzaklaştırıldı, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Terör destekçisi 4 belediyeye kayyum