Yalçın Akdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması

yalcin-akdogan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası ve milletvekilliğine aday olacağı açıklamalarıyla ilgili "Hakan Fidan'ın dokunulmazlık için vekil olmasına gerek yok. Hakan Fidan, Davutoğlu'nun yanında yer alacak en çok güvendiği isimlerden biridir" dedi.

Yalçın Akdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması İZLE

Akdoğan şöyle konuştu:

"GÜLMEDEN EDEMİYORUM"

"Doğrusu ben çok böyle komedi filmlerini falan takip edemiyorum, olup biten şeyleri... Bu tür siyasi değerlendirmeleri görünce gülmeden edemiyorum. Yani gerçekten komik şeyler bunlar. Bir kere Hakan Fidan sanki Ahmet Davutoğlu'na karşı bir şekilde böyle bir senaryonun parçası olarak işte istifa ettirildi falan bu son derece yanlış bir okumadır.

"DAVUTOĞLU'NUN EN GÜVENDİĞİ İSİMLERDEN BİRİDİR"

Komik şeyler bunlar. Bu son derece yanlış. Büyük bir kara cehalettir bu. Davutoğlu'nun en güvendiği isimlerden biridir. Tayyip Erdoğan'ın da, hepimizin de en fazla güvendiği... 12 yıldır birlikteyiz. Biz bir ekibin parçasıyız. Ahmet Davutoğlu'nun da en çok güvendiği isimlerden biridir. Başbakan ve Ak Parti'nin Genel Başkanı bellidir. Böyle bir arayış da yoktur. Hakan Fidan'ın böyle bir düşüncesi de yoktur. Bu tür şeylere çekmek Fidan'ı ve Başbakan'ı yıpratmaya dönük yorumlardır.

"NE YANLIŞ YAPTI Kİ KORKSUN"

Koruma kalkanı içine girme gibi bir şey yok niye korksun? Ne yanlış yaptı korkacak? Kurulan kumpaslarla mücadele ederek bugünlere geldik. Bunlardan korkumuz olsaydı bu işe girmezdik. Hakan Fidan da bundan korkacak karaktere sahip değildir.

"FİTNE, FESAT"

Hakan Fidan değerli bir devlet adamıdır. Benim de şahsen çok sevdiğim, değer verdiğim güvendiğim bir isimdir. AK Parti iktidarında çok değerli bürokratlar ortaya çıktı. Bu tür yakıştırmalar fitne, fesatın bir parçasıdır."