Umut Ol Derneği’nden Somalili ailelere yardım
ensonhaber.com

Çalışmayla, 637 aileye ve 288 yetim çocuğa nakdi yardım, 500 aileye gıda kumanyası ve 800 aileye ise et dağıtımında bulunuldu. Ayrıca, 100 aileye barınma desteği sağlanırken, 99 aileye ise tedavi hizmeti sunuldu.

Somali büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. Son 2 buçuk yıllık süreçte çok az yağış alan ülkedeki milyonlarca insan, zor şartlarda hayatlarına devam ediyor. Şu ana kadar 1 milyondan fazla kişi, kuraklık sebebiyle ülke içinde farklı noktalara göç etti. Çoğunlukla günler süren yaya yolculukları ile yapılan bu göçler sırasında hayatını kaybeden insanların sayısı dahi tespit edilebilmiş değil.

7 milyona yakın kişi yetersiz besleniyor

Kuraklık sebebiyle Somali’de 3,9 milyon kişi temiz suya ulaşmakta zorluklarla karşılaşıyor. 7 milyona yakın insan ise yetersiz beslendiği ülkede, kuraklık dolayısıyla 3 milyon hayvanın da öldüğü ifade ediliyor.

Umut Ol Derneği harekete geçti

Umut Ol Derneği, yaşanan kuraklık sebebiyle Somali’de acil yardım çalışmasında bulundu. Çalışmalarla; 500 aileye gıda kumanyası, 637 aileye ve 288 yetim çocuğa nakdi yardım ulaştırıldı. 100 aileye barınma desteği sağlanırken, 99 aileye ise tedavi hizmeti sunuldu. Ülkedeki 5 bin 40 çocuğa ise şeker ve kek dağıtıldı. Ayrıca, kesimi yapılan 12 büyükbaş ve 96 küçükbaş adak, akika, sadaka ve şükür kurbanının etleri de 800 aileye dağıtıldı.

Dağıtılan gıda paketlerinin içerisinde; 15 kilo pirinç, 15 kilo un, 5 kilo şeker ve 3 litre sıvı yağ ve 1 kilo hurma yer aldı.

Umut Ol Derneği’nden Somalili ailelere yardım

Umut Ol Derneği’nden Somalili ailelere yardım