Yeni düzenlemeyle 7 bin 34 hükümlü cezaevinden çıkacak
ensonhaber.com

Yeni düzenlemeyle 7 bin 34 hükümlü cezaevinden çıkacak

Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte 1 Ocak 2016 itibarıyla halen cezaevlerinde bulunan 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

3 AY İÇİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK VAATLER ARASINDAYDI

Görüşmelerde AK Parti'nin verdiği önergeler doğrultusunda, 64. Hükümet'in eylem planında yer alan ve 3 ay içinde hayata geçirilecek vaatler arasında bulunan iki düzenleme de tasarıya eklendi.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 TL seyyanen ilave ödeme yapılacak. İmalat sanayiindeki firmaların makina ve teçhizat yatırımlarının finansmanından da BSMV (Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi) alınmayacak.

1 OCAK'TA ÖZGÜR KALACAKLAR

Kabul edilen tasarı uyarınca, şartlı tahliyesine 1 yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin denetimli serbestlik yoluyla serbest kalmaları için Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yer alan, "son 6 ayını açık ceza infaz kurumunda geçirme" koşulu 31 Aralık 2020'ye kadar aranmayacak. Hükümet yetkililerinin Milliyet'e verdiği bilgiye göre bu düzenleme sayesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

Hükümet kaynakları, "6 ay açık cezaevinde kalma şartıyla ilgili istisnanın süresi 31 Aralık 2015 itibarıyla sona eriyordu. Eğer istina süresi uzatılmasaydı 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü denetimli serbestlik yoluyla tahliye imkanını yitirecek ve cezaevlerinde kalmaya devam edecekti. Bu rakam ilerleyen tarihlerde de artmaya devam edecekti" dedi.