Yenilen Schulz yeni televizyon düellosu istiyor
ensonhaber.com

Almanya'da 24 Eylül tarihinde yapılacak seçimlere az bir vakit kaldı. Partilerin seçim programları kapsamında yapttığı mitingler tüm hızıyla devam ederken, 3 Eylül tarihinde yapılan TV düellosunun yenilenme talebi gündeme geldi.

Yenilen Schulz yeni televizyon düellosu istiyor

Talepte bulunan kişi ise Sosyal Demokrat Parti (SDP) Lideri Martin Schulz. Gerekçe ise "gündeme gelmeyen konuların tekrar konuşulması."

MERKEL'E TALEPTE BULUNDU

SDP Lideri Martin Schuz 3 Eylül'deki seçim düellosunda önemli konuları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile tartışma fırsatı bulamadığını belirtirken, Merkel'e bir mektup yazarak yazılı olarak yeni bir buluşmaya davet ettiğini açıkladı.

Yenilen Schulz yeni televizyon düellosu istiyor

Schulz, Merkel'e gönderdiği yazıda seçmenin dijital altyapı, çalışma hayatının geleceği, emeklilik ve eğitim konularındaki sorularının ilk seçim tartışmasında yanıtsız kaldığını belirtti.

Schulz'un böyle bir talepte bulunmasının altında yatan en önemli sebep ise, seçim anketlerinde Merkel'in oylarının önde gidiyor olması. Yani Türkiye'yi diline dolamanın işe yaramadığını gören Schulz "kara kara çözüm arayarak" icraatçı gibi görünmeye çalışıyor.

MERKEL TALEBİ REDDETTİ

Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz'un ikinci kez bir televizyon düellosunda karşı karşıya gelme talebini geri çevirdi.

Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik’ten (CDU) yapılan açıklamada, "Angela Merkel halihazırda bir televizyon düellosuna katıldı, bu format kullanıldı ve bunu burada bırakmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

Yenilen Schulz yeni televizyon düellosu istiyor

3 EYLÜL'ÜN GÜNDEMİ: TÜRKİYE

Türkiye Almanya'daki seçim döneminin en büyük malzemesi oldu siyasi partiler için. Hemen hemen her oturumda ve her mitingde Merkel, Schulz ve Alman Cem, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diline dolayarak potansiyel oyları kendi lehlerine çekmeye çalıştılar. Hatta o kadar çok Türkiye konuşuldu ki, Almanya için yapılacak yatırımlar, güvenlik konuları ve Avrupa'daki terör meselesine en ufak bir değinme dahi yapılmadı.

Yenilen Schulz yeni televizyon düellosu istiyor

3 Eylül'de yapılan TV oturumunun da gündeminde "Türkiye'ye yapılması istenen ekonomik baskılar, yaptırımlar, müzakerelerin askıya alınması ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" yer almıştı.