YGS adaylarına öneriler

YGS adaylarına öneriler

2013 YGS için geri sayım başladı. Eğitim Uzmanı Oktay Aydın, adayların nelere dikkat etmesi gerektiğini maddeler halinde açıkladı.

KENDİNİZE HEDEF BELİRLEMELİSİNİZ

Bir üniversite, bir bölüm hedefinizi olsun. O şu aşamada erken ve zor diyorsanız, mutlaka ya puan ya da net sayısı hedefleri koymalısınız. Hedefsiz, harekete geçmek zor olacaktır. Hedef olmadan yapılan planlar da eksik ve hatalı olacaktır. Kendi performans gerçeğinizin ne altında ne de çok çok üstünde, biraz üzerinde bir hedef koyarak çıtayı az da olsa yüksek tutmalısınız.

ANALİZ ETMELİSİNİZ

YGS'de ve LYS'lerde soru çıkacak konuları edinmeli, bu konulardaki kendi durumunuzu analiz etmeli, bu analize göre varsa eksiklileri nasıl gidereceğinizin planını yapmalısınız.

OKUL EĞİTİMİ ÖNEMLİ

Öncelikle lise son sınıfta olanlarınız için, okul ve okul derslerinizi çok önemsemenizi öneriyorum. YGS/LYS'de soru çıkan konular uzaydan gelmiyor. YGS de ağırlıklı olarak lise 9. sınıfta, LYS'ler de 10-11-12. sınıfta okulunuzda gördüğünüz derslerden ve konulardan gelen sorulardan oluşuyor. Dünyanın en iyi dershanesine de gitseniz, dünyanın en iyi özel hocalarını da tutsanız, okul altyapınız sağlam değilse başarılı olma şansınız çok yüksek olmayacaktır. Başarılı olanların %99'u nitelikli okullarda okuyan ve lise altyapısı çok iyi olan öğrenciler.