Yiğit Bulut Türk Telekom'un yönetim kuruluna girdi

Yiğit Bulut Türk Telekom'un yönetim kuruluna girdi

Türk Telekom, Yiğit Bulut'un gerçek kişi Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla Şirket Yönetim Kurulu'na Bağımsız Üye olarak atanmasına karar verildiğini duyurdu

KAP'A RESMİ BİLDİRİM YAPILDI

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz bağımsız yönetim kurulu üyelerinden Adnan Çelik'in istifası üzerine boşalan üyeliğe, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesine göre, Yönetim Kurulu'nun kalan görev süresi boyunca görev yapmak ve yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Yiğit Bulut'un gerçek kişi Yönetim Kurulu Üyesi sıfatı ile Şirketimiz Yönetim Kurulu'na Bağımsız Üye olarak atanmasına karar verilmiştir."

Yiğit Bulut'un kısa özgeçmişine de yer verilen açıklamada, Bulut'un Başbakanlık Başdanışmanı, ekonomist, finans analisti, bankacı, gazeteci ve köşe yazarı olduğu, Sorbonne Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmaları yaptığı belirtildi.

AYLIK GELİR 40 BİN

Öte yandan Yiğit Bulut'un Türk Telekom'a atadığının haberini ilk olarak duyuran Haberand.com'da yer alan haberde, Yiğit Bulut'un Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği için aldığı maaş da yer aldı. Buna göre Yiğit Bulut, Başbakan danışmanlığından kazandığı gelire ek olarak aylık 40 bin liralık bir gelir daha elde etmiş oldu.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyelerine aylık 11 bin TL maaş ödeniyor. Ancak bunun dışında her yılın sonunda yönetim kurulu üyelerine 'huzur hakkı' olarak 350 bin TL gibi bir rakam ödeniyor. Bu durumda Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelerinin eline aylık ortalama 40 bin lira gibi bir maaş geçiyor.