Yoğurt kralı servetini hayır işleri için bağışlayacak

c

Türk yoğurt devi Ulukaya, The Giving Pledge adıyla bilinen ve dünyanın en zengin kişileri Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett ve Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından başlatılan kampanyaya dahil olmuş oldu. Ulukaya uluslararası bir medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, hayırseverlik projelerine dünya genelindeki göçmenlere yardım ederek destek vereceğini belirtti.

HAYIR İÇİN İNTERNET SİTESİ

Ulukaya, bu kampanya için Tent (Çadır) adını verdiği bir internet sitesi kurduğunu ve bu siteye zaman içinde fon desteği sağlayacağını söyledi. Ulukaya, Tent sitesinin faaliyetlerinin; göçmenlerin sorunlara dikkat çekmeyi ve dünya genelindeki göçmenlere sağlık ve eğitim desteğini kapsayacağını söyledi.

TÜRKİYE'YE 2 MİLYON DOLAR

Ulukaya, halihazırda Türkiye'deki göçmenlere destek olmak için Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komisyonu'na 2 milyon dolar bağış yapmıştı.

KAMPANYANIN AMACI

Bu kampanya kapsamında, milyarder iş adamlarından hayatta oldukları süre ya da ölümlerinden sonra mal varlıklarının yarısından fazlasını yardım işlerine adamaları isteniyor. Kampanya kapsamında söz veren isimler bunu "etik söz" olarak kabul edip herhangi bir yasal anlaşma imzalamıyor. Kampanyanın asıl amacı, bu projeye yeni isimler çekip hayırseverlik faaliyetleri için farkındalık yaratmak.

BİLL GATES'LE GÖRÜŞTÜ

Yaptığı bağışla ilgili olarak Hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ulukaya, şöyle konuştu: ''Bu iki seneden beri düşündüğüm bir şeydi. Bill Gates'le de konuyla ilgili olarak görüşmelerim oldu. Benim için 'given pledge'e katılmak bir onur kaynağı. Ben gerçek zenginliğin yüreklerde olduğunu düşündüm, annemin öğretileridir bunlar. Para, varlık ve güç insanlarındır.'' ''Bağışlamak istediğiniz miktar çok büyük bir rakam. Duyunca yakın çevrenizden 'bu kadar fazla para verme' diyen oldu mu?'' sorusuna Ulukaya, şu yanıtı verdi: ''Ben çok kişisel bir karar aldım. Benim için Chobani yolculuğu çocukluktan beri yaşadığım bir şeydir. Hayatımda şirketten öncesi veya sonrasında çok ciddi bir fark yok. Artık iş alanında başarılı insanların yüzünü dünyadan ayrı tutması diye bir şey olamaz.''