YÖK tarihinde bir ilk: Doç. Dr. Tufan ilk başörtülü üye

Zeliha Koçak Tufan

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademik geçmişi ve üniversitedeki faaliyetleri sebebiyle Doç. Dr. Tufan'ı, YÖK üyeliği için uygun buldu.

Davutoğlu'nun, dün Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı kabul ederek görüştüğü bildirildi.

ZELİHA KOÇAK TUFAN KİMDİR

Doç. Dr. Tufan, 1977 yılında Wedel'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Tufan, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı.

Tufan, 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler üzerine çalıştı, Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu.

Doçentlik ünvanını 2012 yılında alan Tufan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu, Doctors Worldwide ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesi olan Tufan, evli ve iki çocuk annesi.

Tufan, hepatit hastaları ile ilgili hepatitte umut ve hepatitte hasta yolculuğu gibi sosyal projeler yürüttü.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi genç yeryüzü doktorları danışman hocası olan Tufan, öğrenci proje ve makale gruplarını yönetiyor.

Doç. Dr. Tufan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi multidisipliner araştırma topluluğu başkan yardımcısı görevinde bulunuyor.