Gezi eylemcilerinin devrim fotoğrafı

Gezi eylemcilerinin devrim fotoğrafı

Gezi Parkı protestoları sırasında dikkat çekici o anlar objektiflere yansıdı. Nişantaşı'nda kurulan barikatları zafer işaretiyle aşan yüksek topuklu kadın göstericiler, Fransız Devrimi'nin sembol fotoğrafıyla özdeşleştirildi. Delacroix'in dünyaca ünlü ‘Özgürlük' tablosuna gönderme yapan fotoğrafı duvarlarına asanların unuttukları bir çok şey var. Bu fotoğraf zaferin değil yenilginin fotoğrafıdır, yeni Türkiye hayalini neden başaramadık, onun fotoğrafıdır.

5 YILDIZLI OTELLERDE TATİL PLANLARI YAPILDI

Tuzu kurularla devrim olmaz. Devrim ezilenlerle, yoksullarla olur. İçki yasağı, kürtaj yasağı için büyük kitleler yürümez. Nişantaşı'ndaki o gençler çoktan güzey sahillerdeki beş yıldızlı otellerde tatil planlrını yaptı. olan meydandaki gariban gençliğe oldu. Ancak onların tek bir kare fotoğrafı yok.

Gezi eylemcilerinin devrim fotoğrafı

ÖZGÜRLÜK TABLOSU

Gezi eylemcilerinin devrim fotoğrafı

Özgürlük tablosu, Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Fransız romantik ressamlarından Eugene Delacroix tarafından yapılan tablo, 1830 senesinde Kral 10. Charles'in devrilişine yol açan üç günlük halk ayaklanmasının anısına yapıldı. Tablo, tüm dünyada Fransız Devrimi'nin simgesi olarak kabul ediliyor..