Yüzyılın en iyi Türk filmi Selvi Boylum Al Yazmalım oldu

al yazmalım

Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve Türsak Vakfı Türk Sinemasının 100.yılını kutlamak adına düzenlenen "Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On'ları" etkinlikte Yüzyılın En İyi Türk Filmi, halk oylamasıyla “Selvi Boylum Al Yazmalım” seçildi.

EN İYİ KOMEDİ: ARABESK VE HABABAM SINIFI FİLMLERİ

En İyi Komedi Filmi kategorisinde Arzu Filmin yapımcılığını, Ertem Eğilmez’in ise yönetmenliğini üstlendiği "Arabesk" ve "Hababam Sınıfı" filmeri seçildi. Ödülleri, Eğilmez'in torunu Arzu Çevikalp’e, Barış Kılıç ve Hatice Aslan takdim etti.

Yüzyılın en iyi Türk filmi Selvi Boylum Al Yazmalım oldu

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ VE KOMEDYEN ÖDÜLLERİ

Enbe orkestrası ile renklenen gecenin açılış müziği ise “Hababam Sınıfı” filminin müziği oldu. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü iki önemli isim olan Aytekin Çakmakçı, Ertunç Şenkay, Gökhan Tiryaki ve daha sayamadığımız değerli isimler aldı. En İyi Komedyen ödülleri ise Yeşilçam’ın en sevilen isimleri Kemal Sunal, İlyas Salman, Cem Yılmaz’a gitti.

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLLERİ

En İyi Yönetmen ödüllerini alanlar arasında ise Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan, Halit Refiğ ve Yılmaz Güney vardı.

Yüzyılın en iyi Türk filmi Selvi Boylum Al Yazmalım oldu

Diğer ödül alan isimler sırasıyla: Tuncel Kurtiz,. Meltem Cumbul, Engin Günaydın, ve daha niceleri… Meltem Cumbul aldığı ödülü Oyuncular Sendikası, set işçileri ve Mehmet Ali Alabora'ya adadı. Gecenin sonunda toplu fotoğraf çekildi. Fotoğrafı ise Ara Güler çekti.