Kulak kiri nasıl temizlenir? Tıkalı kulak şıp diye açılacak...
ensonhaber.com

Kulak kirinin temel bileşeni, kulak bezleri tarafından üretilen ve kükürt içeren bir salgı olan kulak salgısıdır. Kulak salgısı, kulak yolunu temizler, nemlendirir ve korur. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için kulakta enfeksiyon riskini azaltır.

Kulak yolunda, cilt hücreleri ve dış çevreden gelen toz ve kir gibi yabancı maddeler birikebilir. Bu, kulak kirinin oluşumuna katkıda bulunabilir.

Kulak pamuğu veya diğer sert nesneleri kulak içine sokmak, kulak salgısını iterek ve biriktirerek daha fazla kir oluşmasına yol açabilir.

Kirli kulak, insana tıkalı bir his verir. Bu his günlük yaşantıda rahatsız edici olabilir.

Evde tıkalı kulak nasıl açılır? Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir doğal çözüm? Evde kulak temizleme nasıl yapılır? Kulakta dolgunluk hissi nasıl geçer? Kulak kiri tıkanıklığı nasıl geçer?

İşte en etkili yöntem...

Kulak kiri temizleme

Bir iki damla zeytinyağı, kulak kirini yumuşatabilir.

Zeytinyağını hafifçe ısıtarak (vücut sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta olmalıdır) kulak içine damlatmak, kulak kirinin dışarı çıkmasına yardımcı olabilir.

Zeytinyağını kulak içine damlatırken yatmak veya başınızı yana eğmek, yağın kulak kanalına daha iyi yayılmasını sağlar. Ardından bir pamuk yardımıyla akan kiri temizleyebilirsiniz.

Birkaç dakika içinde kulağınızdaki tıkanıklığın gittiğini göreceksiniz. Aksi bir durum halinde, uzmandan yardım almayı da ihmal etmeyiniz.