Aksaray'da 'dur' ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü, 3. kez alkollü yakalandı
Kent merkezinde, polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü kameralara da yansıyan kovalamaca sonucu yakalandı 4 ay öncede aynı muayenesiz araçla, aynı promil oranıyla yine ehliyetsiz yakalanan sürücü 3. kez alkollü yakalanınca ehliyetinin el konma süresi 5 yıla çıkarıldı.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Aksaray'da rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphe üzerine bir hafif ticari araç sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu.
İhtara uymayıp sürücü kaçmaya başlarken sürücü ve polis arasında kovalamaca başladı.
ÖNÜNÜ KESEREK ARACI DURUDURDULAR
Arka sokaklara girerek izini kaybettirmeye çalışan sürücüyü kaza yapmaması için uzaktan ve kontrollü takip yapan asayiş ekipleri trafiğin olmadığı bir sokakta aracın önünü keserek durdurdu.
Buna rağmen sürücü kaçmak isterken, polis memuru hemen aracın diğer kapısını açarak kontağı alıp aracı durdurdu.
ÜÇÜNCÜ KEZ ALKOLLÜ YAKALANDI
Araçtan indirilen 46 yaşındaki Savaş K. isimli sürücünün alkollü olduğunu ön gören asayiş ekipleri olay yerine trafik ekibi istedi.
Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri sürücüye alkol metre üfletti.
Yapılan alkol kontrolünde sürücü 1,03 promil alkollü çıktı.
EHLİYETİNE 5 YIL EL KONULDU
Sürücünün yapılan sorgulamasında daha önce de 2 kez alkollü araç kullanırken yakalandığı, bu nedenle ehliyetinin 2 yıl süreyle içeride olduğu tespit edilirken, 3. kez alkollü olarak yakalanan sürücünün ehliyetine bu kez 5 yıl süreyle el konuldu.
44 BİN TL CEZA KESİLDİ
Araç plakasından yapılan sorgulamada ise aracın muayenesiz olduğu tespit edilirken, sürücüye alkollü araç kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, ehliyetsiz araç kullanmak, 'dur' ihtarına uymamak ihlallerinden toplam ceza 44 bin 33 lira para cezası kesildi.
Araç ise trafikten men edilerek çekici marifeti ile otoparka çektirildi.
AYNI ARAÇ, AYNI ŞAHIS, AYNI PROMİL ALKOL VE AYNI KAÇIŞ TEKNİĞİ
Savaş K. isimli sürücü geçtiğimiz Mart ayında da yine gece yarısı bir tesiste alkollü araç kullanırken polis ekiplerince yakalanmış, üstelik yine aynı muayenesiz araç, yine ehliyetsiz ve yine 1,03 oranındaki aynı promille yakalanması da dikkat çekti.
Adli işlemler gereği asayiş ekiplerince gözaltına alınan Savaş K. önce sağlık kontrolü için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne, ardından ifadesi alınmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.
Ayrıca sürücü hakkında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem tahkikatı başlatıldı.