Ankara'da 7 ilçede sahte içki operasyonu düzenlendi
Kentte 7 ilçede düzenlenen operasyonda, 458 şişe sahte içki ve 153 litre etil alkol ele geçirildi. Operasyonda 48 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilere, 17 milyon 770 bin 928 TL de idari para cezası uygulandı.
Yeni yıl yaklaşırken her yılbaşı olduğu gibi insan hayatını hiçe sayan alkol sahtecileri de piyasaya sürmek üzere tonlarca sahte içki üretti.
Polis ekipleri bu vurgunlara müsaade etmemek için denetim ve operasyonlarını sıkılaştırdı.
7 İLÇEDE 46 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Bu kapsamda Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ankara genelinde kaçak/sahte alkolden zehirlenme olaylarının artması nedeniyle ortak çalışma yürütüldü.
Sahte içki imal ve satışı yaptığı tespit edilen 7 ilçede ve 46 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
ŞÜPHELİLERE 17 MİLYON 770 BİN 928 TL İDARİ PARA CEZASI
Operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı.
Ekiplerin yaptığı aramalarda; 458 şişe sahte içki, 153 litre etil alkol ve 104 alkol yapımında kullanılan aroma ele geçirildi.
Haklarında adli işlem başlatılan şüphelilere, 17 milyon 770 bin 928 TL de idari para cezası uygulandı.