Antalya'da 30 dakikalık ilk yardım müdahalesi, kalbi duran adamı hayata döndürdü
Muratpaşa ilçesinde kontrol için gittiği aile sağlığı merkezinde kalp krizi geçiren 76 yaşındaki Hacı Mehmet Yanık, sağlık ekiplerinin zamanında ve yoğun müdahalesi sayesinde hayata tutundu.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Doğu Garajı 1 Nolu Çaybaşı Aile Sağlığı Merkezi'ne giden 76 yaşındaki Hacı Mehmet Yanık, muayene olduktan sonra merdivenlerden inerken bir anda yere yığıldı.
Aile Sağlık Merkezi'nde görev yapan doktor ve hemşire hemen müdahale ederek, Yanık'a kalp masajı yaptı.
SAĞLIK PERSONELLERİNİN YARIM SAATLİK YOĞUN MÜCADELESİ
Bu sırada ihbar üzerine merkeze gelen 112 Acil Sağlık ekibi de bir yandan kalp masajı yaparken bir yandan da elektroşok ile yaşlı adamı yaşama döndürmeye çalıştı.
Ekiplerin 30 dakikalık yoğun müdahalesinin ardından kalbi atmaya başlayan Yanık, ambulansla hastaneye götürüldü.
Sağlık ekibinin Yanık'ı yaşama döndürme mücadelesi bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasınca kayıt altına alındı. Görüntülerde sağlık ekibinin müdahalesi ve hastanın ambulansla hastaneye götürülmesi görülüyor.