Bartın’da muhabir sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtarıldı

Bartın’da borsa ve hisse senedi vaadiyle dolandırılmak üzere olan bir vatandaş, ATM’de işlem yaptığı sırada bir muhabir ve banka güvenlikçilerinin dikkati sayesinde son anda kurtarıldı. Dolandırıcılarla telefonla görüşen şahıs ikna edilerek işlemden vazgeçirildi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Bartın'da yaşayan B.Ç. isimli bir şahıs, kendisine gelen telefonla bir panik haline büründü.

Hızla evden çıkan adam, Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir bankanın ATM'sine para yatırmak üzere geldi.

O esnada para çekme sırasında bulunan bir muhabir, B.Ç.'nin sürekli telefonda konuşmasından ve karşıdaki kişinin talimatlarını yerine getirmesinden şüphelendi.

DOLANDIRILMAKTAN KURTARILDI

Bir süre B.Ç'yi dinleyen muhabir, hemen polise haber verdi.

Güvenlikçilere de durumu anlatan muhabir, telefondaki şahısların yönlendirmelerine rağmen B.Ç.'yi oyalamayı başardı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesi ile şahıs, telefonu kapatarak  dolandırılmaktan kurtarıldı.

YATIRIM VAADİYLE KANDIRILDI

Polislerin uyarısı ile dolandırılmak üzere olduğunu anlayan B.Ç, ciddi miktarlarda ekonomik kazanç amacıyla yatırım yapmak istediğini, bu nedenle dolandırıcılara kandığını kaydetti.

Telefonla konuştuğu kişilerin güvenilir ve ikna kabiliyetinin yüksek olduğunu belirten B.Ç., konuştuğu kişilerin Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir resim de kullandığını kaydetti.

100 BİN LİRASINI KAPTIRACAKTI

B.Ç., kendisinin üniversite mezunu olduğunu ve dolandırıcıların tuzağına nasıl düştüğünü anlayamadığını da kaydetti. Miktarı söylemek istemeyen B.Ç.'nin, bankamatikten dolandırıcıların hesabına yaklaşık 100 bin TL'lik para yatırmaya çalıştığı tahmin ediliyor.

Parasını kurtaran şahsın şikayetçi olmadığı öğrenildi.