Kadıköy’de kilise kapısı üzerinde dans ettiler

Alkolün etkisiyle yüksek sesli müzik eşliğinde kilise kapısı üzerinde dans edenler, büyük tepki topladı. Gözaltına alınanlardan 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Giriş: 12.07.2021 - 10:18 Güncelleme:
DHA

Dün gece İstanbul Kadıköy'de paylaşılan görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.

Eğlenmek için bir araya toplanan  gençler, alkolün etkisiyle kendilerinden geçip taşkınlık çıkardı.

Maske ve sosyal mesafe kuralları eğlence sırasında unutulurken, meşaleler yakılıp, danslar edildi.

YÜKSEK SESLE MÜZİK

Bölgede gençler, bir araçtan açılan yüksek sesli müzik eşliğinde eğlendi.

Bölge sakinlerinin gece vakti bu durumdan rahatsızlığı sonrası araç sahibinin müziği kapatmasının üzerine gençlerden, “Aç aç” sesleri yükseldi.

İBADETHANEYE SAYGISIZLIK

Yine müzik ve alkolün etkisiyle kendilerinden geçen 2 kişi, Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapısının üzerine çıkıp, müzik eşliğinde dans etti.

Kadıköy’de kilise kapısı üzerinde dans ettiler VİDEO

SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Gençlerin eğlencesine, hem çevredeki vatandaşlardan hem sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: BU SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kilise duvarı üzerinde dans edenlere tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

"Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.

"HER TÜRLÜ EYLEMİ PROVOKASYON OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz."

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gelen tepkiler üzerine kilise duvarı üzerine çıkan 2 kişi ile aracın sahibi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valiliği, 3 şüphelinin ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan 3 şüpheli,  Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Şüpheliler, ev hapsinde tutulmaları talebi ile mahkemeye sevk edildi.


SAVCILIK AÇIKLAMASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin şu yazılı açıklamayı yaptı:

“12.07.2021 günü saat 01.30 civarında Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önüne araçla gelen şüphelilerden O.Y.’nin müzik yayını yapmak ve onunla beraber olan şüpheliler Y.E.U. ve Ö.F.A.’nın da kilisenin ön duvarına çıkıp oynamak suretiyle suç işlediklerinin ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış ve kimlikleri belirlenen şüpheliler aynı gün yakalanıp gözaltına alınmıştır. İ

şlemlerin tamamlanmasını müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüpheliler, üzerlerine atılı olup kanunda tutuklama yasağı öngörülen 'Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Aşağılama' suçundan “konutlarını terk etmemek suretiyle” adli kontrol altına alınmaları talebiyle İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle ortaya çıkarılması ve eylemi gerçekleştiren kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken tüm adli işlemler titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BAKAN SOYLU: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olaya ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Soylu, "Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan Beyefendi ile görüşerek üzüntülerimi dile getirdim. Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 5.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kadıköy’de kilise duvarında dans eden 3 şüpheli adliyeye sevk edildi VİDEO

SERBEST BIRAKILDILAR

Öte yandan Kadıköy'de kilise duvarının üzerine çıkarak müzik eşliğinde oynanmasına ilişkin gözaltına alınanlardan 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.