Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Elbistan'da 3 yıl önce 6 Şubat 2023'te yaşanan depreme ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. 13.24'te gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin görüntüler yıkımın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Asrın felaketinden bu yana 3 yıl geride kaldı.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ikinci büyük sarsıntısına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Saat 04.17'de Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24'te merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki depremin ilçede oluşturduğu yıkım, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına saniye saniye yansıdı.

PANİK ANLARI KAMERADA

İlçe merkezinin farklı noktalarında bulunan kameralara yansıyan görüntülerde, şiddetli sarsıntının başlamasıyla birlikte sokakta bulunan vatandaşların panik halinde sağa sola kaçıştığı, bazı kişilerin ise binalardan uzaklaşmaya çalıştığı görüldü.

Deprem anında çevredeki araçların aniden durduğu, sürücülerin araçlarını terk ederek açık alanlara yöneldiği anlar da görüntülerde yer aldı.

BİNALARIN BİR ANDA ÇÖKTÜĞÜ GÖRÜLDÜ

Görüntülere, bazı binaların büyük bir gürültüyle çöktüğü, çöken yapıların çevresinde yoğun toz bulutunun oluştuğu ve yollara beton parçalarının savrulduğu yansıdı.

Depremin etkisiyle çevrede bulunan iş yerlerinin camlarının kırıldığı, tabelaların sallandığı ve çevrede kısa sürede büyük bir kargaşa yaşandığı da kaydedildi.

YIKIMIN BOYUTU GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Sarsıntının uzun süre devam ettiği, vatandaşların depremin durmasının ardından da tedirgin şekilde açık alanlarda beklediği anların da yer aldığı görüntülerde, vatandaşların cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştığı, bazılarının ise çevredeki enkazlara yöneldiği de yansıdı.

Ortaya çıkan yeni görüntüler, Elbistan merkezli depremin ilçede oluşturduğu yıkımın boyutunu ve deprem anında yaşanan paniği bir kez daha gözler önüne serdi.

53 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Resmi verilere göre toplam 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti.

Bu rakam, Türkiye’de yaşanan en yıkıcı felaketlerden biri olarak tarihe geçti.

Depremin en çok etkilediği iller arasında Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Kilis ve Elazığ yer aldı.

Toplam 11 il büyük yıkım yaşarken, 107 bin 213 kişi yaralandı.

39 BİNE YAKIN BİNA YIKILDI

6 Şubat’ta meydana gelen ilk büyük deprem yaklaşık 65 saniye, ikinci büyük deprem ise yaklaşık 45 saniye sürdü.

Deprem nedeniyle 38 bin 901 bina yıkıldı ve 26 bin binada hayat belirtisi olmayan enkazlar belirlendi.