Karabük'te kendisini arayan 'sahte polise' inandı: Bin 500 dolarından oldu
Kentte yaşayan yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini arayarak polis olarak tanıtan dolandırıcıya kişisel bilgilerini ve banka şifresini verdi. 36 yaşındaki şahıs, bankadaki bin 500 dolarını dolandırıcılara kaptırdı.
Tarayıcınız video desteklemiyor!
Karabük'te ikamet eden 36 yaşındaki Afganistan uyruklu Osman Nuri, telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin yönlendirmesiyle dolandırıldı.
Telefonda, kişisel bilgilerinin suç örgütlerinin eline geçtiği ve banka hesabındaki paranın güvenliğinin tehlikede olduğu söylenen Nuri, paniğe kapılarak dolandırıcının talimatlarını uyguladı.
BİN 500 DOLARINI SAHTE POLİSE KAPTIRDI
Hasan Nuri'den bilgilerini ve şifresini alan dolandırıcı, bu bilgileri kullanarak hesabına erişim sağladı.
Vatandaşın hesabındaki bin 500 doları, Türk lirasına çeviren şüpheli parayı kendi hesaplarına aktardı.
Bankaya gittiğinde dolandırıldığını fark eden Nuri, şikayetçi olmak için polis merkezine gitti.