Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi.

Giriş: 04.06.2022 - 16:04 Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde yuvalanan terör noktalarını art arda imha ediyor.

Pençe Kilit Operasyonu ile Mehmetçik, teröristlere kaçacak alan bırakmıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi

"Çok sayıda silah ele geçirildi"

Bakanlığın sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman Mehmetçiklerimiz, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor. Daima milletinin emrinde ve görevinin başında olan Mehmetçiklerimiz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi"

Açıklamada ayrıca;  6 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet RPG-7 roketatar, 99 adet savunma tipi el bombası, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve dürbünü, 1 adet Binoküler gece görüş dürbünü, 1 adet termal görüş cihazı, 1 adet nişangah, 30 adet basma düzenek, 2 adet Doçka sehpası, 74 adet RPG-7 anti-tank mühimmatı, 24 adet sis bombası, 91 adet RPG-7 sevk fişeği, 1 adet el telsizi, 4 çuval amonyum nitrat, 7 adet termal şemsiye, 8 bin adet AK-47 piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.









Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Ensonhaber'i Google News'te takip edin.
Abone Ol
Copyright © 2024 Ensonhaber Medya AŞ. Tüm Hakları Saklıdır.